class="single single-post postid-28942 single-format-standard">

La LMK proiectele prind viatã

conferinta internationala liceul mihail kogalniceanu lmk 3324

Membrii Clubului TEMERAR de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui si-au propus sã oferã o sansã în plus copiilor din familii dezavantajate socio-economic. Acestia au realizat un proiect intitulat “Sport pentru toti!”, proiect care a fost aprobat si care prevede achizitionarea unui echipament sportiv necesar pentru practicarea exercitiilor fizice, astfel încât copiii de la Centrul de zi nr. 1 Vaslui sã aibã sansa la o dezvoltare armonioasã prin sport.

Clubul Temerar, înfiintat la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, are în componentã 24 de membri, iar ca profesori coordonatori pe doamnele profesoare Mihaela Sîrghi, Daniela Caliniuc si Mihaela Ciocoiu. Clubul a fost înfiintat la începutul lunii decembrie si este parte a comunitãtii IMPACT. Primul proiect pe care membrii l-au propus si care a si fost aprobat este “Sport pentru toti!”, beneficiarii fiind elevii de la Centrul de zi nr. 1 din Vaslui. “Deoarece copiii petrec cea mai mare parte a timpului în interior, mai ales în perioada rece a anului, desfãsurând activitãti relativ statice – desen, puzzle, jocuri video – care nu satisfac nevoia lor de miscare, ne-am gândit sã îi ajutãm. Desi nu au salã de sport în interior existã posibilitatea amenajãrii unui spatiu în care sã se desfãsoare activitãti sportive – gimnasticã, fitness – iar în exterior se poate amplasa un cos de baschet. În plus, existã resursa umanã necesarã, un instructor de sport angajat al centrului si voluntari ai liceului nostru, membri din echipa de baschet si volei”, a declarat Mihaela Ciocoiu, inspector scolar de specialitate de limba si literatura românã.

Ce scop au Cluburile de Initiativã Comunitarã Impact?

Miscarea de tineri Impact aratã o altã fatã a societãtii în care trãim, o societate implicatã, activã, de succes, în care copii si tinerii identificã probleme reale din comunitate si gãsesc, prin proiecte de serviciu în folosul comunitãtii, solutii creative pentru rezolvarea lor. Anual prin sute de proiecte de serviciu în folosul comunitãtii, Cluburile de Initiativã Comunitarã Impact ajung la mii de beneficiari: copii, tineri, adulti si copii sau bãtrâni care se confruntã cu probleme ca sãrãcia, poluarea mediului, excluziunea, încãlcarea drepturilor omului, discriminarea, violentã, acces redus la resurse sau educatie, probleme de sãnãtate. Prin proiecte si întâlniri regulate, copii si tinerii IMPACT implicati îsi dezvoltã cunostinte, abilitãti si atitudini, valori care completeazã competentele dobândite în scoalã sau în familie . Îmbinând servicii în folosul comunitãtii, învãtarea si distractia, tinerii din Miscarea IMPACT devin cetãteni activi, lideri sau antreprenori sociali, responsabili si încrezãtori în fortele proprii, pregãtiti sã se îmbunãtãteascã atât pe sine cât si societatea. (Andreea Atasiei)

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>