class="single single-post postid-30957 single-format-standard">

La unii s-au rupt norii, la alţii e tot secetă!

copaci-300x188

Luni după-amiază, temperaturile au scăzut brusc cu mai bine de zece grade, de la 33 la 20, iar o furtună puternică a afectat mai multe zone din judeţ. Astfel, pe drumul naţional 15D, care leagă oraşele Vaslui şi Negresti, din cauza vântului, crengile copacilor au fost rupte, blocând pe alocuri câte un sens de mers. În Negreşti, mai multe curţi şi grădini au fost inundate, iar aluviunile aduse de pe versanţi au îngreunat circulaţia, unii şoferi fiind nevoiţi să tragă pe dreapta.
Meteorologii au emis apoi noi atenţionări de ploi şi intensificări ale vântului, pentru mai multe localităţi din judeţ fiind prognozate ploi cu caracter torenţial, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.
În alte părţi ale judeţului însă, apa a devenit un produs de lux. La o aruncătură de băţ de Vaslui, în comuna Micleşti, sătenii resimt din plin efectele secetei. Cum nu a mai plouat de peste două luni, iar în comună cererea de apă era foarte mare, nu doar pentru uz casnic, ci şi pentru udarea grădinilor şi a spaţiilor verzi, serviciul de alimentare nu a mai făcut faţă. La nivelul Primăriei s-a decis ca oamenii să primească apă cu porţia.
“Nu mai reuşim să asigurăm debitul de apă dorit de fiecare consumator la robinet. Nu am avut, până anul acesta, o perioadă atât de lungă de când nu a plouat. Oamenii au zis: plătim cât costă, cât consumăm. Le-am spus că nu se poate pentru că nu mai reuşim să facem faţă consumului. Chiar şi în aceste condiţii, cei care au spaţii verzi udă. Le-am spus să nu mai ude grădinile, dar fără rezultat”, ne-a declarat Doru Agafiţei, primarul comunei Micleşti.
Cei mai mulţi dintre localnici se plâng că măsura impusă de autorităţile comunale le dă peste cap treburile gospodăreşti.
„Ne facem treburile după cum ni se furnizează apa. Ce putem să facem?” ne-a spus o femeie.
Un alt sătean şi-a exprimat nemulţumirea că apa nu are presiune: „Apa nu are presiune, din păcate. Sunt de acord cu oprirea apei, dacă tot sunt aceste probleme, dar atunci când primim, să curgă cum trebuie, cu presiune. Nu avem pretenţii ca la oraş, dar este bine ca, atunci când ne-o dă, să o dea ca lumea”.

foto:obiectivvaslui.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>