class="single single-post postid-45679 single-format-standard">

Legumicoltori vasluieni care au livrat pe piață tomate din producția proprie isi vor primi banii

fructe-si-legume-728x336

14 legumicoltori vasluieni care au livrat pe piață tomate din producția proprie vor primi, astăzi, banii alocați prin ajutorul de minimis. Astfel, din cei 65 de fermieri înscriși în “Programul de susținere a cultivării tomatelor”, un număr de 48 de producători legumicoli au fost verificați pentru inființarea culturii de tomate în spații protejate de către comisiile de inspectie ai Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, șapte producători agricoli au depus cereri de renunțare la înscriere în program, iar 10 urmează să-și înființeze cultura.
Referitor la cei 48 de producători de tomate care au înființate culturile, numai 40 au depus notificări și au beneficiat de cea de-a doua verificare din partea specialiștilor DAJ Vaslui permițându-le, astfel, valorificarea în piețele vasluiene a propriilor tomate obținute în solarii.
“La nivelul instituției noastre, 14 producători agricoli, trei persoane juridice (întreprinderi individuale) și 11 persoane fizice cu atestat de producător, din comunele Ivești, Pogonești, Duda-Epureni, Băcani, Codăești, Lunca Banului și Albești au depus documente justificative pentru comercializarea tomatelor până la data de 15 iunie 2017, însumând o cantitate totală valorificată de 31.784 kg tomate, producție rezultată de pe o suprafață de 17.015,20 mp solarii. Ceilalți fermieri vor scoate roșii pe piață în perioada noiembrie-decembrie, iar la sfârșitul anului își vor primi bani.

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>