class="single single-post postid-33552 single-format-standard">

LMK, pe primul loc la Festivalul de Teatru Bilingv Eugen Ionescu din Buzãu

12272818_1025874327475641_1650635312_n

TALENTATI… O nouã reusitã a Liceului “Mihail Kogãlniceanu”, în acest week-end. Trupa de teatru a liceului a câstigat trei premii la Festivalul de Teatru Bilingv “Eugen Ionescu”, desfãsurat la Buzãu. Este vorba de marele premiu al festivalului, la sectiunea în limba francezã, pentru piesa de teatru “Steaua fãrã nume”, premiul I al festivalului, pentru spectacolul piesei “Casa de pe granitã”, si premiul pentru cea mai bunã interpretare, câstigat de Bianca Corozel, elevã în clasa a XII-a, profil bilingv limba englezã – stiinte sociale. Elevii trupei de teatru nu sunt la prima reusitã. Îndrumati de profesoara Mihaela Claudia Liteanu, acestia au obtinut, de-a lungul timpului, mai multe premii. În vara acestui an, au reusit sã câstige premiul pentru cel mai bun spectacol al Festivalului-concurs national de teatru în limba englezã “Come with us to Dramaland”, desfãsurat anual la Cluj.

Festivalul de Teatru Bilingv “Eugen Ionescu” a debutat vineri, 20 noiembrie, la Ceainãria Gaudeamus din Bucuresti, cu un colaj de piese de teatru. A continuat a doua zi, la Teatrul “George Ciprian” din Buzãu, cu concursul de teatru în limba românã. Alãturi de elevii vasluieni, au evoluat pe scenã elevi din Buzãu, Râmnicu Sãrat, Pitesti, Alexandria si Craiova. Cea de-a treia zi a fost rezervatã concursului de teatru în limba francezã. Au urcat pe scenã elevi ai unor trupe de teatru din Buzãu, Piatra Neamt, Pitesti, Cernavodã, Zimnicea si Slobozia.

Trupa de teatru a LMK, premiatã în cadrul festivalului

Din Vaslui, a participat trupa de teatru a Liceului “Mihail Kogãlniceanu”, îndrumatã de profesoara Mihaela Claudia Liteanu. Tinerii talentati au câstigat la ambele sectiuni, în limba românã si limba francezã. La prima categoria, au câstigat premiul I, piesa jucatã numindu-se “Casa de pe granitã”, adaptatã si tradusã de Mihaela Claudia Liteanu dupã Slawomir Mrozek, o parabolã a lumii contemporane. La cea de-a doua categorie, trupa de teatru a liceului a reusit sã câstige Marele Premiu al Festivalului de Teatru Bilingv “Eugen Ionescu”. Piesa jucatã se numeste “Steaua fãrã nume”, de Mihail Sebastian (versiunea în limba francezã: Alexandru Mîtã). Premiul pentru cea mai bunã interpretare a fost acordat Biancãi Corozel, elevã în clasa a XII-a, profil bilingv limba englezã – stiinte sociale.

Invitati de onoare ai festivalului

Aflat la cea de-a VII-a editie, festivalul are invitati de onoare din Franta. Este vorba despre trupa de teatru “Les ondes”, din Paris, care a jucat, sâmbãtã, pe scena teatrului buzoian, spectacolul în limba francezã “Moi, le mot”, o adaptare dupã piesa dramaturgului român, Matei Visniec, “Cabaretul cuvintelor”. De asemenea, si poetul si dramaturgul Matei Visniec a fost prezent la festival, sâmbãtã, pe scena aceluiasi teatru având loc lansarea ultimelor volume publicate, iar duminicã jucându-se piesa de teatru “Angajare de clovn”.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>