class="single single-post postid-35580 single-format-standard">

Locuri de munca in strainatate

locuri-de-munca

Şomerii care vor să-şi încerce norocul peste hotare au la dispoziţie de aproape două ori mai multe locuri de muncă în străinătate decât în Vaslui. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) propune, săptămâna aceasta, prin reţeaua Eures, 462 de posturi în Germania, Marea Britanie, Belgia, Irlanda şi Norvegia. Se caută de la asistente medicale, şoferi, tranşatori carne, sudori, tinichigii auto, până la electricieni, îngrijitori, femei de serviciu.
Cele mai multe posturi (209) sunt în Marea Britanie. Se angajează îngrijitor persoane, cu salariu propus de 7 lire pe oră în timpul săptămânii, iar în weekend – 7,85 lire pe oră, cu plata săptămânală, asistente medicale, plătite cu 15 lire pe oră, şofer profesionist, cu 9-10 lire brut pe oră, şi bucătar, cu 7,25 lire pe oră.
Oferte multe sunt şi în Germania, unde sunt disponibile 130 de posturi. Un electrician poate câştiga de la 13 euro brut pe oră, angajatorul oferind cazare şi diurnă, în cazul în care activitatea se desfăşoară în alte localităţi, dar şi primă de concediu. Bucătarii au între 1.900 şi 2.400 de euro pe lună, ospătari şi barmanii primesc 1.800 de euro brut pe lună, factorii poştali ajung la 2.000 de euro brut pe lună, cu asigurările sociale incluse, iar sudorii sunt plătiţi cu minimum 10,98 euro brut pe oră. Inginerii au salariul negociabil, în funcţie de experienţa profesională.
În Slovacia, sunt propuse 37 de posturi pentru şofer autocamion transport şi îngrijitor de persoane/infirmier. Şoferii au un salariu minim de 1.700 de euro şi pot ajunge şi la 2.015 euro net pe lună. Îngrijitorii de persoane primesc între 500 şi 650 de euro pe lună, brut.
Şi companiile de recrutare din Suedia caută români. În prezent, oferta include 55 de posturi de tinichigiu auto, femei de serviciu, mecanic auto şi vopsitori auto. În Suedia, salariul este de 1.000 de euro net lunar, iar în ţară, de 900 de lei. Salariul se plăteşte o dată pe lună, în cont bancar. Pe lângă asigurările din România, angajatorul plăteşte o asigurare medicală pentru lucrătorii detaşaţi.
Persoanele interesate de aceste posturi se pot adresa consilierului Eures din cadrul AJOFM Vaslui.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>