class="single single-post postid-36119 single-format-standard">

Lucrãrile din PIDU vor fi terminate la termen

asfaltare stefan cel mare1310 copy

Modernizarea strãzilor din municipiul Vaslui a reînceput în fortã. Constructorii au început pavarea trotuarelor din centrul orasului. Urmeazã turnarea asfaltului pe strada 8 Martie si a stratului de uzurã, pe strada Gheorghe Doja. Lucrãrile fac parte din cadrul proiectului cu finantare europeanã PIDU. Daniel Neacsu, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus cã lucrãrile vor fi finalizate mai devreme de termenul final, pânã pe 30 iunie.

Lucrãrile de reabilitare a infrastructurii din municipiul Vaslui sunt in plinã desfãsurare. În aceste zile se lucreazã la pus pavele pe trotuarele din centrul orasului, la asfaltarea strãzii 8 Martie si la turnarea stratului de uzurã pe strada Ghoerghe Doja. Lucrãrile fac parte din proiectul pe infrastructurã din cadrul PIDU si au termen de finalizare data de 30 iunie 2016. Daniel Neacsu, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus cã existã un grafic de lucrãri si de plãti, care nu poate duce la intarzieri in ceea ce priveste realizarea investitiei. „Vremea este bunã, se poate lucra. La cum se lucreazã nu sunt probleme, se munceste conform proiectului. Este posibil ca lucrãrile sã fie terminate mai devreme de termenul stabilit”, a precizat Daniel Neacsu.

Liberalii au acuzat pierderea a 4,7 milioane de lei

În cursul lunii februarie, Consiliul Local Vaslui a aprobat bugetul municipiului Vaslui pentru anul 2016. Pentru anul curent, veniturile estimate la bugetul local se ridicã la 122 milioane de lei. Capitolul dezvoltare va primi o finantare de 12 milioane de lei, cea mai mare sumã alocatã de la bugetul local pentru investitii in ultimii ani. Referindu-se la bugetul pe anul curent, Sorin Radu, consi – lier PNL, a precizat cã fondurile pentru dezvoltare sunt insuficiente. „Suma de 12 milioane lei pentru dezvoltare nu ne satisface. În acesti bani este cuprinsã o suma de 4,7 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii, bani care puteau fi folositi din fondurile europene, iar noi acum ii folosim de la bugetul local. Cine sunt cei rãspunzãtori pentru pierderea celor 4,7 milioane de lei?”, a intrebat Sorin Radu.

PIDU a adus în Vaslui 83 milioane de lei

Vasiel Pavãl, primarul municipiului Vaslui, a rãspuns intr-o conferintã de presã acuzatiilor formulate de unii consilieri locali in ceea ce priveste suma de 4 milioane de lei alocatã pentru PIDU. „Ca sã dau un rãspuns, pot spune cã principalul vinovat sunt eu. Au fost douã programe cu finantare europeanã, din care unul pe apã si canal, iar pentru Vaslui este vorba despre 38 milioane de euro. Vorbim aici de modernizarea statiilor de tratare, epurare si retele. Douã programe merg bine (statiile de tratare si epurare), dar al treilea s-a blocat din diferite cauze. Acest proiect pe Programul Operational Sectorial s-a suprapus peste PIDU”, a arãtat Vasile Pavãl. La mijlocul anului trecut s-a constatat cã existã riscul nerealizãrii lucrãrilor si s-a stabilit cã PIDU-ul trebuie sã meargã mai departe, iar POS va rãmane in urmã. „S-a recuperat ce s-a putut. În luna iunie avem obligatia sã incheiem proiectele, iar cele cinci proiecte din cadrul PIDU vor fi predate reprezentantilor Comisiei Europene. Pe PIDU trei proiecte sunt finalizate, iar cel privind transporturile este in receptie si mai avem strãzile. Nu ne incantã aceastã chestiune. În alte orase s-au tras doar 60% din fonduri. Prin PIDU am investit in Vaslui 83 milioane de lei si au rãmas cele 4 milioane de lei pe care ii punem de la bugetul local pentru a termina lucrãrile”, a explicat Pavãl.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>