class="single single-post postid-30406 single-format-standard">

Mã voi judeca pânã la capãt. Am încredere în Justitie, sunt nevinovat

ddf1

Adrian Porumboiu, la Colegiul de conducere al CCIA Vaslui

UNITATE Presedintele de onoare al Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui, Adrian Porumboiu, a cerut oamenilor de afaceri din tot judetul sã-si uneascã fortele, sã devinã o singurã voce, pentru a-si cere drepturile în fata politicienilor si a celor aflati la conducere. Legat de amenda record primitã de firma Comcereal, amenda de 12 milioane de euro dictatã de cei de la APIA, Porumboiu a spus ieri cã este nevinovat: “Am încredere în Justitie, mi-a rãmas doar sã îmi caut dreptatea în instantele de judecatã. Voi merge pânã la Înalta Curte de Casatie si Justitie cu procesul început, voi respecta decizia Justitiei, oricare va fi aceasta, însã cred cã vom câstiga”. Acesta a acuzat interesele lanturilor de supermarketuri, care pun taxe înrobitoare producãtorilor si obtin profituri uriase, în timp ce producãtorii abia reusesc sã-si acopere cheltuielile de productie.

Porumboiu a avut un discurs fulminant la întâlnirea cu oamenii de afaceri din judet, spunând cã nu i se pare normal ca doar una sau douã voci din rândul oamenilor de afaceri sã se audã la întâlnirile cu politicienii si oamenii din administratie. “Trebuie sã facem front comun, sã fim o singurã voce în peisajul judetului. Este nevoie, mai mult ca oricând, sã facem un front comun în jurul Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã, care este un organism solid, sã facem tot mai multe întâlniri între oamenii de afaceri si patronate, parlamentari sau oameni din administratie si din conducerea judetului, pentru a prezenta problemele pe fiecare sector de activitate în parte, fie cã vorbim de agriculturã sau industrie. Grupul de firme pe care îl conduc are o serie de probleme, iar amenda primitã de la APIA, de 12 milioane de euro, ne-a adus mari deservicii. Este nevoie ca, înainte de a da o amendã, cei care dau astfel de amenzi aberante ar trebui sã tinã cont de realitãtile de la fata locului. Sunt nevinovat si mã voi judeca pânã la capãt, voi ajunge pânã la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Chiar dacã va dura 1 an si jumãtate sau doi, sper cã voi dovedi cã a fost o amendã aberantã. Am încredere în Justitie”, a spus presedintele grupului Racova. Acesta a cerut parlamentarilor judetului sã fie mai bãtãiosi, când vine vorba de interesele mediului de afaceri, destul de fragil în judet, spunând cã s-a ajuns într-o situatie imposibilã pentru producãtori. “Sunt grupuri de interese care se ocupã cu dijmuirea produselor agroalimentare, care cumpãrã toatã productia la un pret redus, iar marfa producãtorilor intrã foarte greu în supermarketuri, cu taxe peste taxe, care de care mai înrobitoare. De exemplu, laptele pleacã de la noi cu 2,2 lei litrul si ajunge în supermarketuri la 3,4 – 3,4 litrul. Producãtorul are si el un câstig de 8-10%, în timp ce supermarketurile fac profituri de pânã la 90% pe spinarea producãtorilor”, a spus Porumboiu.

Oamenii de afaceri din judetul Vaslui vor sã discute cu autoritãtile pe tema defrisãrilor ilegale

O idee sustinutã atât de presedintele de onoare al CCIA Vaslui, cât si de presedintele în exercitiu al Camerei, Ionel Constantin, a fost aceea de a organiza o reuniune, la finele lunii mai, între firmele care au activitate în domeniul exploatãrii forestiere, Directia Silvicã, Prefecturã, Consiliu Judetean si parlamentari, cu tema “Opriti defrisãrile ilegale”. Ideea a fost lansatã de managerul fabricii Cantemir din Husi, Dumitru Idriceanu, fiind aprobatã de toti membrii Colegiului de Conducere. O altã idee care va prinde contur, în urma întâlnirii de ieri, este cã, la Vaslui, se va organiza un Festival al viei si vinului, în moderna piatã centralã a orasului, cu spatii pentru expozitie si de vânzare a produselor, dupã o lungã perioadã în care acest târg nu a mai functionat la Vaslui. Si, nu în ultimul rând, Colegiul de conducere a CCIA a votat modificarea statutului institutiei, astfel cã, de acum încolo, presedintele si vicepresedintii institutiei nu vor mai face parte din partide politice, pentru a evita scandalurile interne în care ar putea fi târâtã institutia.

foto:vrn.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro 

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>