class="single single-post postid-48842 single-format-standard">

Mii de pensionari vasluieni ar putea fi scutiti de deplasãrile anevoioase si costisitoare in judet, pentru obtinerea certificatului de invaliditate

handicap

‘Existã numeroase cazuri in care persoane cu handicap, a cãror afectiune a generat deficiente functionale si/sau structural – anatomice ireversibile, si care nu pot urma programe de recuperare, sunt nevoite sã revinã la evaluare in orasul resedintã de judet.

Dincolo de aspectul financiar, stiut fiind cã, pentru multe dintre persoanele cu dizabilitãti, prestatia socialã oferitã de autoritãti este singura formã de sprijin, transportul si deplasarea panã la sediul Comisiei judetene de evaluare pentru persoanele cu handicap reprezintã adevãrate probe de incercare pentru mii de astfel de oameni, aflati deja in dificultate. Numai la nivelul judetului Vaslui, potrivit datelor de la Agentia Judeteanã pentru Plãti si Inspectie Socialã (AJPIS) Vaslui, in anul 2016 existau 12.146 persoane adulte cu handicap grav si accentuat.

I-am cerut doamnei ministru Vasilescu sã ia in considerare infiintarea unor cabinete de expertizã medicalã in celelalte municipii si orase din judetul Vaslui, respectiv Husi, Negresti si Murgeni, cu program chiar si o zi pe sãptãmanã. O astfel de mãsurã ar putea veni in sprijinul tuturor persoanelor interesate sã obtinã avizul medical pentru incadrarea in grad de invaliditate, pentru a evita drumurile panã in municipiile Vaslui si Barlad’, a declarat Daniel Olteanu.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>