class="single single-post postid-3776 single-format-standard">

Mulți vasluieni fac cumpărăturile de Paște cu bani proveniți din donarea sângelui

Mulți vasluieni fac cumpărăturile de Paște cu bani proveniți din donarea sângelui

În preajma sărbătorilor pascale numărul donatorilor de sânge la la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Vaslui s-a dublat. Explicația este una simplă, majoritatea donatorilor urmărind să primească tichetele valorice cu ajutorul cărora să-și poată face cumpărăturile de Paște.

În ultimele zile, aproximativ 50 de persoane s-au prezentat zilnic la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Vaslui, peste dublul mediei de 20 de donatori pe zi ce se înregistrează în mod normal. Conducerea Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine (CJTS) Vaslui spune că aceasta este aglomeraţia specifică de dinaintea sărbătorilor de Paşte sau de Crăciun, atunci când, pe lângă donatorii obișnuiți, apar şi cei care doresc să beneficieze de tichetele valorice oferite în schimb.

“Într-adevăr, adresabilitatea din partea populaţiei este crescută în această perioadă, cu un vârf în aceste ultime două zile din săptămână, când am avut aproape 100 de donatori, adică dublu faţă de o perioadă obişnuită a anului. Desigur, pe lângă donările făcute de rudele unor pacienţi internaţi în spitale sau de sportivi, în aceste zile am avut şi acea categorie de donatori care au dorit să obţină tichetele valorice care pot fi folosite doar pentru procurarea de alimente”, a declarat, vineri, directorul CJTS Vaslui, Violeta Nistor.

Legea precizează că pentru o unitate sanguină, respectiv 450 mililitri de sânge, donatorii de sânge primesc şapte tichete valorice, în valoare totală de 63 de lei, totodată beneficiind și de o zi liberă de la serviciu.

Related posts:

  1. anao spune:

    va recomand tuturor postul de televiziune vaslui tvt

  2. Mihai Lazar spune:

    A MAI RAMAS SA NE VINDEM SUFLETUL PENTRU CATIVA BANUTI,VASLUIUL A FOST
    MARGINALIZAT PE TIMPUL LUI CEAUSESCU,DAR ACUM ESTE SI MAI MARGINALIZAT,UN ORAS FRUMOS SI CURAT,CU OAMENI MINUNATI,DAR LOVIT DE O CRUNTA SARACIE,
    MA DOARE SUFLETUL…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>