class="single single-post postid-11378 single-format-standard">

Municipalitatea revine şi amână cu o săptămână plata taxelor şi impozitelor

646x404

Primăria municipiului Vaslui anunţă că a amânat până pe 14 ianuarie plata taxelor şi impozitelor locale, după ce încă nu se ştie dacă este sau nu obligatorie majorarea acestor contribuţii cu 16%.

Oficialii Primăriei Vaslui susţin că sunt obligaţi să pună în aplicare o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial pe data de 28 decembrie 2012, prin care s-a decis creşterea nivelului minimal al taxelor şi impozitelor locale, în conformitate cu o prevedere a Codului Fiscal care obligă la indexarea periodică a dărilor în funcţie de rata inflaţiei.

Cu toate acestea, şefii Guvernului au anunţat că decizia majorării dărilor rămâne strict la latitudinea administraţiilor locale.

Acesta este şi motivul pentru care primarul Vasile Pavăl a convocat, astăzi, o şedinţă extraordinară de Consiliu Local (CL) prin care cere amânarea plăţii taxelor şi impozitelor cu încă o săptămână.

„Am convocat o şedinţă de CL extraordinară în care s-a votat amânarea luarea unei decizii prind majorarea sau nu a taxelor şi impozitelor locale şi, binenţeles, suspendarea plăţii acestor de la populaţie. În acest moment încasăm doar de la restanţierii pe 2012“, a declarat primarul Pavăl.

Creşterea maximă va fi de 16,5%, adică nivelul cumulat al inflaţiei din ultimii trei ani.  Vor fi majorate în special dările pentru proprietăţi precum terenuri şi apartamente.

Iată câteva exemple pentru persoane fizice:

-apartament de 60 mp, zona A-creştere de la 133 de lei la 155 de lei;

-apartament de 70 mp, zona A-creştere de la 156 de lei la 181 de lei;

-apartament de 80 mp, zona A-creştere de la 178 de lei la 206 lei.

 

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

 

Related posts:

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>