class="single single-post postid-36106 single-format-standard">

Ne pregătim de Paşte!

masa_paste

Mai sunt trei săptămâni şi jumătate până la Paşte, respectiv până la 1 Mai. Marile centre comerciale se bat în oferte de iepuraşi, ouă colorate şi alte decoraţiuni pentru sărbători. Cei mai mulţi dintre vasluieni îşi vor petrece acasă minivacanţa din perioada 30 aprilie – 2 mai, chiar dacă agenţiile de turism se întrec în oferte.

Miroase a Paşte în marile magazine din Vaslui! De fapt, încă de luna trecută, atmosfera sărbătorilor de iarnă s-a făcut simţită în supermarketurile vasluiene, care au amenajat raioane întregi dedicate Învierii Domnului. Găsim aici iepuraşi, ouă colorate, suporturi de lumânări, ornamente, şerveţele, tacâmuri colorate, îngeraşi şi alte figurine care pot împodobi mesele festive.
Preţurile sunt pentru toate buzunarele, pornind de la câţiva lei pentru un iepuraş şi ajungând la peste 150 de lei pentru ornamente mai sofisticate. Deocamdată, vasluienii se uită, analizează şi pleacă. Foarte puţini spre deloc sunt cei care şi cumpără câte ceva.
Clienţii au fost luaţi prin surprindere şi spun că niciodată nu au mai văzut atâta grabă din partea comercianţilor.
”Încă de acum o lună am văzut raioane pentru Paşte. E cu atât mai ciudat cu cât anul acesta sărbătoarea pică la începutul sezonului estival. Nu cred că sunt prea mulţi interesaţi de astfel de decoraţiuni în acest moment. Parcă are mai mult farmec să le găsim pe rafturi cu o săptămână – două înainte, nu cu două luni de zile mai devreme”, ne-a declarat o clientă.
”Strategia noastră e aceea de a le oferi clienţilor ocazia să-şi cumpere decoraţiunile în mai multe tranşe pentru că unii nu sunt dispuşi să cheltuie sume mari chiar înainte de sărbători sau nu au această posibilitate”, a afirmat o angajată dintr-un mare centru comercial.

Sărăcia ne ţine acasă

Agenţiile de turism vin cu diferite oferte pentru petrecerea sărbătorilor pascale, iar cei care fac rezervări din timp beneficiază de reduceri.
„Cei care s-au prezentat la noi până la 1 aprilie au primit un discount de 20%. Avem un hotel de excepţie la trei stele, o locaţie în care noi organizăm de cinci-şase ani evenimente. Aici, cu tot cu transport, trei zile costă circa 150 de euro de persoană. E cel mai ieftin Paşte din ţară”, a declarat reprezentantul unei agenţii de turism.
Cu toate acestea, sânul generos al familiei rămâne locaţia cea mai potrivită pentru vasluieni.
„Cui nu i-ar plăcea să meargă într-o zonă frumoasă de sărbători, dar de unde bani? Noi, cu chiu cu vai, o ducem de pe o zi pe alta. Cum să mai facem rost şi de bani de vacanţă? Doar în visele noastre! Eu, una, m-am consolat. De fapt, la 50 de ani, nici nu aş avea altceva de făcut. Sper să vină vremuri mai bune măcar pentru copiii mei. Să nu fie şi ei, săracii, nevoiţi să ducă amarul ca mine”, ne-a spus o vasluiancă.
Anual, doar 100-150 de vasluieni petrec Paştele în diferite hoteluri şi pensiuni.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>