class="single single-post postid-31367 single-format-standard">

Noul bazar al Vasluiului va fi gata pânã la finele anului viitor

bazar

Promisiunea lui Pavãl

MUTARE…Anul acesta, din septembrie sau octombrie, încep lucrãrile la noul bazar al orasului, obiectiv situat în fata Sãlii Sporturilor. Primarul Vasile Pavãl spune cã noua constructie va fi un obiectiv cu adevãrat îndrãznet, un spatiu modern, în care va functiona si un târg de masini, pentru a degreva orasul de sutele de masini scoase la vânzare pe diferite strãzi. Comerciantii din actualul bazar vor fi nevoiti sã se mute peste un an si ceva în noua locatie, iar suprafata de teren pe care functioneazã în prezent bazarul va fi folositã pentru extinderea parcului de la Teatrul de Varã, un parc foarte mare, complet modernizat si sistematizat, mai spune primarul orasului. Mai trebuie spus cã, desi terenul pe care functioneazã acum bazarul a fost revendicat si cîstigat în instantã de fostii proprietari, municipalitatea nu le va putea da înapoi acea suprafatã de teren, urmând a fi acordate despãgubiri.

“Anul acesta vreau sã încep lucrãrile la noul bazar al orasului, un spatiu în care va functiona atât bazarul, cât si târgul de masini. Am finalizat proiectul noului bazar, îl vom prezenta în sedinta de Consiliu Local din luna iulie, va fi un proiect modern si functional. Dupã sedinta de Consiliu Local, vom organiza licitatia si sper ca, din trimestrul IV, sã începem lucrãrile la acest obiectiv”, a mai spus primarul Pavãl. Asta înseamnã cã, de anul viitor, când sunt estimate a fi finalizate lucrãrile, cãtre finele anului 2016, mai precis, actualul bazar, cu tarabele sale învechite si conditii improprii desfãsurãrii unui act de comert civilizat, va deveni istorie. Anul trecut, primarul Pavãl anunta cã va cãuta solutii de finantare pentru acest nou bazar si târg de masini, care va însemna cheltuieli foarte mari. “Este un obiectiv major. Am analizat toate posibilitãtile de finantare, fie cã este vorba de fonduri transfrontaliere, parteneriat public-privat si fonduri proprii. Vom apela la toate posibilitãtile si, dacã nu reusim, rãmâne varianta a treia: îl vom face exclusiv din fonduri proprii”, spunea Vasile Pavãl. Ultima variantã, finantare din fonduri proprii, se pare cã rãmâne solutia pentru a construi noul bazar, la fel cum s-a întâmplat si cu Piata Centralã. Rãmâne de vãzut si dacã firma care va câstiga constructia îsi va respecta termenele, pentru cã primarul vrea sã mute toti comerciantii în noul bazar pânã cãtre finele anului 2016.

Lucrãrile la târgul de masini vor fi gata în 2017

Pentru cã este o lucrare de anvergurã, primãria a împãrtit în douã proiectul. Prima parte va fi finalizarea bazarului, cu mutarea comerciantilor în noul spatiu, iar pânã în 2017 se va termina si târgul de masini, în care vor putea fi expuse, la vânzare, sute de autoturisme si autoutilitare. Ce se va întâmpla cu spatiul în care, timp de 25 de ani, a functionat bazarul Vasluiului? “Intentionez ca în acel spatiu sã mãresc parcul de la Teatrul de Varã. Este necesar sã ne apropiem de media de spatii verzi pe cap de locuitor în Uniunea Europeanã, de 25 mp/locuitor, în conditiile în care acum avem 22 mp/locuitor”, a spus edilul.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>