class="single single-post postid-35185 single-format-standard">

Nu scăpăm de secetă nici iarna!

seceta_43457100

Agricultura judeţului Vaslui se confruntă, în mijlocul iernii, cu fenomenul de secetă. Cantităţile de zăpadă foarte mici căzute au fost imediat viscolite, iar ploile au fost inexistente în ultima perioadă. Din această cauză, este posibil ca la primăvară culturile agricole semănate mai târziu să aibă o stare de vegetaţie slabă.
Directorul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Vaslui, Gigel Crudu, a declarat că în lunile octombrie şi noiembrie 2015 cantităţile de precipitaţii înregistrate la nivelul judeţului au fost peste medie, însă în decembrie şi ianuarie aprovizionarea solului cu apă a fost deficitară: „Din nefericire, în această perioadă, judeţul Vaslui se confruntă cu un deficit de precipitaţii. În anul agricol 2015-2016, nivelul precipitaţiilor s-a încadrat în limitele normale în lunile octombrie şi noiembrie, după care nivelul precipitaţiilor a fost mult sub media multianuală. Dacă în perioada imediat următoare nu va veni un val cu precipitaţii însemnate cantitativ, culturile agricole vor avea de suferit în primăvară. Deocamdată, nu putem vorbi de o afectare a culturilor, dar problema este deficitul de umiditate în sol”.
În toamna anului trecut, în judeţul Vaslui a fost însămânţată o suprafaţă de 88.000 de ha. Ponderea o deţin terenurile cu grâu, rapiţă şi orz.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>