class="single single-post postid-37614 single-format-standard">

O medalie muncită

andrei-popa1

Vasluianul Andrei Popa a avut o contribuție însemnată la clasarea României pe primul loc pe națiuni la Balcaniada de Informatică. Elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui a obținut medalia de argint, performanță care îi dă încredere pentru viitorul concurs – Olimpiada Internațională de Informatică.

Andrei Popa a scris istorie la Nicosia, gazda ediției din acest an a Balcaniadei de Informatică. Elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui s-a clasat pe locul șase, obținând medalia de argint, rezultat ce a contribuit la clasarea lotului României pe primul loc în clasamentul general pe națiuni, după ce a obținut două medalii de aur, prin Andrei Costin Constantinescu, de la Liceul Internațional de Informatică București, cu cel mai mare punctaj din concurs și Costin Andrei Oncescu, de la Liceul ”Dinicu Golescu” din Câmpulung, plus alte două medalii de argint. În afară de Andrei Popa, argint a mai obținut Nakajima Tamio-Vesa, de la Liceul Pedagogic “Nicolae Bolcaș” din Beiuș.
“Mi-a plăcut mult olimpiada aceasta. Organizarea a fost foarte bună, iar subiectele interesante și deloc ușoare. A fost o medalie muncită și mă bucur pentru rezultat. La următoarea competiție internațională sper să fac cel puțin la fel de bine cum a fost la Nicosia”, a spus Andrei Popa, care este pregătit de profesorul Nicu Vlad.
În luna august, elevul vasluian va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) de la Kazan (Rusia), considerară cea mai dificilă competiție. Alături de Andrei, la olimpiadă va participa și Andrei Chiriac, de la Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui, care și-a câștigat locul în lotul național după barajul de la Turnu Măgurele.
Anul acesta, informatica vasluiană a obținut rezultate remarcabile, clasându-se pe locul doi la Olimpiada Națională de Informatică, după București.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>