class="single single-post postid-26799 single-format-standard">

Oroare la Huşi: Proces pentru pruncucidere

bebelusi_84853600

La Tribunalul Vaslui, a avut loc primul termen în dosarul în care o fostă elevă a Colegiului “Dimitrie Cantemir” Huşi este acuzată că şi-a ucis bebeluşul imediat după ce l-a născut.

Ieri, la Tribunalul Vaslui, a avut loc primul termen de judecată în dosarul în care Mădălina Roxana Diaconu, fostă elevă a Colegiului “Dimitrie Cantemir” Huşi, este acuzată că şi-a ucis bebeluşul imediat după ce l-a născut. Cauza a fost amânată pentru luna viitoare, instanţa solicitând conducerii spitalului din Huşi să transmită dacă se constituie sau nu parte civilă, având în vedere că acolo a fost tratată adolescenta după comiterea faptei.
Mădălina Roxana Diaconu (19 ani) recunoaşte şi regretă fapta comisă. Cel mai probabil, va scăpa cu o condamnare cu suspendare, având în vedere că pedeapsa maximă pentru ce a făcut ea este de cinci ani de închisoare.
Criminaliştii au demarat cercetările în februarie anul trecut, după ce eleva a ajuns la Spitalul Municipal Huşi în stare gravă, prezentând semnele unei naşteri recente. Ea stătea în gazdă, fiind de loc din comuna Buneşti-Avereşti. În momentul în care au ajuns la locuinţa unde tânăra stătea împreună cu o colegă, poliţiştii au descoperit, într-o pungă ascunsă după un fotoliu, cadavrul unui nou-născut de sex feminin, care prezenta urme de violenţă.
În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că bebeluşul s-a născut viu, însă a murit în urma strangulării şi a traumatismelor suferite (organele interne erau rupte). Tânăra le-a declarat poliţiştilor că a născut în noaptea de 4/5 februarie 2013, singură, în baie, în timp ce gazda dormea. În privinţa leziunilor descoperite pe trupul nou-născutului, a susţinut că l-a scăpat din mâini, iar micuţul a căzut de pe vasul de toaletă pe gresia din baie.
După ce s-a asigurat că nou-născutul nu mai trăieşte, tânăra l-a pus într-o pungă şi l-a ascuns după un fotoliu, ştergând toate urmele de sânge din baie. A doua zi, când colega ei s-a întors de acasă, mama ucigaşă, invocând o stare de rău, a stat numai în pat. La un moment dat, pe 6 februarie, gazda a cerut ajutor la 112 şi aşa s-a descoperit grozăvia.
Potrivit anchetatorilor, cu un an înainte, Mădălina Roxana Diaconu a avut o relaţie cu un tânăr din satul Guşiţei, alături de care a şi lucrat pe litoral. În toamna lui 2012, ea a încheiat relaţia, însă la scurt timp avea să constate că a rămas însărcinată. A declarat poliţiştilor că, iniţial, a vrut să păstreze copilul.
Tânăra provine dintr-o familie înstărită din Buneşti-Avereşti, însă în momentul comiterii ororii se afla în grija unei mătuşi, mama sa lucrând în Italia.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>