class="single single-post postid-51075 single-format-standard">

Pana in 2030 primaria din Barlad are de gand sa achizitioneze 10 autobuze electrice

autobuz-electric-ratb-teste-bucuresti-ecoprofit

Ieri, dupã aproape un an de muncã, specialistii Primãriei Bârlad au prezentat, în fata unei audiente numeroase, „Planul de Mobilitate Urbanã pentru perioada 2017-2030″, document de peste 530 de pagini. În primul rand, administratia a gandit un nou ‘inel’ de transport local, care vine in completarea actualelor trasee pe care circulã autobuzele si microbuzele care desfãsoarã transportul public in comun. Este vorba despre un nou traseu care sã lãrgeascã aria de colectare de cãlãtorilor si care se va intinde si pe strãzile Epureanu si Vasile Parvan. Menirea acestuia este descongestionarea traficului si, implicit, descurajarea cetãtenilor sã mai apeleze la propriile mijloace auto pentru a ajunge in zona centralã.

De remarcat cã noua modalitate de transport in comun, odatã cu amenajarea inelului in cauza, prevede transportul cãlãtorilor numai cu autobuze noi, electrice, in prima fazã urmand a se achizitiona 10 astfel de autovehicule, numãr ce va fi apoi completat cu alte 10 asemenea masini. În acest fel, spun responsabilii, orasul se va alinia si la celelalte norme europene referitoare la reducerea considerabilã a emisiilor de noxe in zonele intens populate.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>