class="single single-post postid-39264 single-format-standard">

Parcările sunt sufocate de maşini abandonate

download

De ani de zile, zeci de maşini vechi şi ruginite zac în parcările din municipiul reşedinţă, spre disperarea şoferilor, care cu greu găsesc un loc în care să-şi lase autoturismele. De ceva vreme, Primăria Vaslui, prin Poliţia Locală, a demarat o campanie de strângere a rablelor. Odată identificaţi, proprietarii acestora au la dispoziţie cinci zile să elibereze domeniul public.
„Acum, cu amenzile care sunt, nu ne permitem să parcăm pe unde apucăm, dar suntem obligaţi. Greu găseşti un loc. Sunt multe maşini vechi lăsate prin parcări şi noi nu avem loc”, spune un şofer.
“Notificăm proprietarii, după care intervine o somaţie, iar dacă respectivul autoturism tot nu este ridicat de pe domeniul public, aplicăm sancţiuni. Avem în monitorizare un număr de 27 de astfel de autoturisme. De regulă, după identificarea maşinilor, se aşteaptă un an de zile până la ridicarea lor, dacă este cazul. Până acum, nu am avut situaţii de acest gen, adică nu a fost nevoie să ridicăm autoturismele identificate deoarece proprietarii le-au luat de pe spaţiul public. Singura problemă este că de la indentificarea autoturismului şi până la momentul în care noi avem dreptul să ne îndreptăm împotriva proprietarilor este acest termen de un an, care e foarte lung, însă aşa este legea”, spun şefii Poliţiei Locale Vaslui.
Amenzile în astfel de cazuri nu sunt deloc mici: între 1.000-2.000 de lei. Proprietarii maşinilor ridicate care vor să reintre în posesia lor trebuie să facă o cerere la primărie şi să facă dovada că au plătit taxele şi impozitele aferente. Autovehiculele ridicate pot intra în patrimoniul primăriei în cazul în care nimeni nu le revendică. Odată ajunsă în proprietate publică, orice maşină este valorificată.

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>