class="single single-post postid-45835 single-format-standard">

Peste 1.300 de vasluieni s-au trezit că au pierdut cardul de sănătate

14763646643d00acd5

“1.320 de vasluieni au solicitat Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui carduri noi numai în acest an, pe motivul pierderii/furtului/deteriorarii sau modificării datelor personale. Pentru aceste persoane s-au eliberat adeverințe de înlocuire a cardului până la eliberarea cardului duplicat, valabile 60 de zile de la data emiterii. În aceste cazuri asigurații au plătit contravaloarea noului card și a cheltuielilor de distribuire prin servicii poștale, în valoare de 14,87 lei. Solicitări au fost și pentru 47 de asigurați care au avut cardurile defecte.

Dacă instrumentul are defecțiuni, informații greșite sau nu poate fi folosit din motive tehnice, costurile nu sunt suportate de asigurat, ci de Imprimeria Naționala. În afara cardurilor pierdute sau defecte, alte 77 de persoane au refuzat cardul de sănătate pe motive religioase sau de conștiință. Pentru aceste persoane s-au eliberat adeverințe de refuz din motive religioase sau de conștiință valabile trei luni de zile de la data emiterii.

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>