class="single single-post postid-33394 single-format-standard">

Pictorul Ioan Vînău, expus la Muzeu

ioan-vinau

Sala Arta a Muzeului Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui găzduieşte astăzi vernisajul expoziţiei de pictură “Culorile toamnei”, aparţinând artistului plastic ieşean Ioan Vînău.

Artistul plastic Ioan Vînău, un ieşean născut în comuna Coloneşti, judeţul Bacău, va deschide astăzi, la Sala Arta a Muzeului Judeţean “Ştefan cel Mare” Vaslui, expoziţia personală de pictură “Culorile toamnei. El este văzut de criticii de artă drept un pictor al contrastelor, lucrările sale prezentând un amestec între realism şi abstracţionism, dând o notă particulară lucrărilor sale.
“Expoziţia ne prilejuieşte întâlnirea cu un creator a cărui personalitate e bine cristalizată. A căpătat un sunet al său, nutrit din huma şcolii ieşene şi integrat armonios în concertul picturii naţionale şi universale. Succesele de public şi de critică, pe care expoziţiile sale le-au dobândit în România, dar şi în Franţa, Spania, Elveţia, probează elocvent acest fapt”, a spus scriitorul Grigorei Ilisei, critic de artă din Iaşi.
Ioan Vînău este absolvent al Academiei de Arte “George Enescu” Iaşi, specializarea pictură. O perioadă, a fost scenograful Teatrului “Victor Ion Popa” din Bârlad. În prezent este profesor titular al Colegiului Naţional de Artă “Octav Băncilă” Iaşi. Din 1979, a expus în galeriile de artă din ţară şi din Strasbourg, Paris, Madrid, Zurich şi Chişinău.
Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi, de la ora 13, iar lucrările vor rămâne expuse până la sfârşitul acestui an.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>