class="single single-post postid-8329 single-format-standard">

Poftiti la Festival!

tanase-ii-11549288

Dacã vã întrebati uneori, precum Tãnase, «Viatã-i asta?», puteti sã tratati si cu amãrãciune, dar si cu umor toate necazurile cotidiene, luând parte, timp de o sãptãmânã, la manifestãrile celei de-a XXII-a editii a Festivalului Umorului «Constantin Tãnase», care debuteazã astãzi.

Manifestãrile primei zile de Festival sunt ample si cuprind mai multe locatii. Suita actiunilor va debuta la ora 10.00, la Sala “Arta” a Muzeului Judetean “Stefan cel Mare” Vaslui, unde criticul de artã Valentin Ciuca, va prezida deschiderea “Salonului International de caricaturã”, care se bucurã si în acest an de participarea maestrului Stefan Popa Popa’s. Din expozitie nu vor lipsi lucrãri ale caricaturis tilor cunoscuti publicului, precum Doru Axinte, Octavian Bour, Constantin Ciosu sau ale vasluienilor Paul Olaru si Nicolae Viziteu. La ora 11.00, în foaierul Casei de Culturã “Constantin Tãnase”, va avea loc vernisarea expozitiei de graficã satiricã si lansarea albumului “I. L. Caragiale – un omagiu planetar”, semnate de caricaturistul Nicolae Ionitã. Tot aici, jumãtate de orã mai târziu, va fi vernisatã expozitia de graficã satiricã a caricaturistului Cristian Criv Vecerdea, “Portrete contemporane”. Biblioteca “Nicolae Milescu Spãtarul” oferã iubitorilor de teatru, în parteneriat cu Teatrul Na?ional Radiofonic, episodul I din “Tara lui Caragiale”, în timp ce, în cadrul Sãptãmânii comediei cinematografice, la Silver Mall, astãzi vor avea loc trei proiectii ale filmului românesc “A fost sau n-a fost”. La ora 16.00, în Piata Civicã se va desfãsura o Paradã a costumelor de epocã si, tot aici, la ora 17.30, Teatrul “Masca” va prezenta spectacolul de statui vivante “O scrisoare pierdutã”, în regia lui Mihai Mãlaimare. La ora 19.00, vasluienii sunt invitati, la Casa de Culturã, la spectacolul de teatru care marcheazã deschiderea celei de-a XXII-a editii a Festivalului Umorului. Pentru aceastã searã, a fost aleasã piesa prezentatã de Teatrul de Comedie Bucuresti, “O scrisoare pierdutã”, de I. L. Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija. Din distributie fac parte actorii Marcel Iures, Marius Florea Vizante, George Mihãitã, Valentin Teodosiu, Florin Dobrovici, Eugen Racoti, Dragos Huluba, Dorina Chiriac, Mihaela Teleoacã si Dan Rãdulescu.

Video!

Fragment din filmul “Visul lui Tanase” (1932) in regia lui Constantin Tanase si Bernd Aldor

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>