class="single single-post postid-9857 single-format-standard">

Poliţistul care a accidentat o bătrână riscă să facă închisoare

politia_rurala_arhiva_evz_bf042f00fd

Constantin Lungu, agentul de poliţie din localitatea vasluiană Gârceni care a accidentat grav o bătrână de 82 de ani în timp ce se afla cu maşina de serviciu, fiind depistat cu alcoolemie în sânge, riscă să ajungă după gratii.

Iniţial, poliţistul era cercetat pentru vătămare corporală, însă procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei în ucidere din culpă, după ce bătrâna a decedat la spital.

În acelaşi dosar, agentul de poliţie este cercetat şi pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, în condiţiile în care, în urma producerii accidentului, a fost depistat cu o alcoolemie de 1,11 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

„Cel mai probabil, va fi dispusă o recalculare a alcoolemiei, având în vedere că poliţistul nu a ajuns la spital pentru prelevarea de probe biologice în acel interval de 30 de minute de la momentul producerii accidentului, aşa cum prevăd actele normative. Cred că valoarea alcoolemiei este mult mai mică, urmând ca aceasta să se recalculeze la Laboratorul de Toxicologie şi Interpretarea Datelor din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi”, a declarat Vasile Şelaru, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Anchetatorii vor să facă o recalculare a alcoolemiei, având în vedere că probele biologice recoltate după producerea accidentului nu sunt concludente.

Related posts:

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>