class="single single-post postid-22011 single-format-standard">

Povestea mamei care a nãscut în tren!

budeanu diana2604

Au plecat doi din Bârlad si au ajuns trei în Vaslui!

TENSIUNE Întâmplare dramaticã, dar cu final fericit, în trenul Regio Tecuci-Iasi, ieri dimineatã. O femeie însãrcinatã în luna a nouã a intrat în travaliu si a nãscut chiar într-un compartiment al garniturii. Tânãra a adus pe lume un bãietel sãnãtos, iar pe post de moasã a fost tocmai controloarea de bilete, care a tãiat cordonul ombilical al bebelusului. A asistat-o tatãl copilului, bucuros cã totul s-a terminat cu bine, chiar de ziua lui.

Proaspãta mãmicã are 32 de ani si este din Bârlad. Împreunã cu sotul ei a pornit, ieri dimineatã, cãtre Iasi, acolo unde aveau termen într-un proces. În tren, tinerei i s-a fãcut rãu si când a mers la toaletã si-a dat seama imediat cã a intrat în travaliu. Si-a strigat sotul, care a sprijinit-o pânã în compartiment. Controloarea i-a fost apoi de mare ajutor gravidei. Si cãlãtorii din vagon s-au mobilizat. Au adunat prosoape si pãturi din genti pentru femeie si s-au bucurat apoi când nou-nãscutul a venit pe lume sãnãtos, dupã mai putin de 20 de minute. Trenul a fost oprit în statia Bãlteni si o ambulantã a preluat mama si bebelusul. Cei doi au ajuns în sigurantã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Controloarea vrea acum sã-i fie si nasã bebelusului.

De ziua sa, tatãl a participat la nasterea fiului sãu

Aflatã la a patra nastere, Diana Budeanu i-a pus pe jar pe toti cei din jur când a intrat în travaliu. Echipajul medical care i-a transportat pe cei doi la spital spune cã mama si copilul sunt foarte norocosi. Sunt în afara oricãrui pericol si, în scurt timp, vor merge acasã. “Am simtit cã intru în travaliu, cã micutul vrea sã vinã pe lume. Am fost la toaletã, mi-am strigat sotul sã mã ajute. Noroc si de doamna controloare, care m-a ajutat foarte mult! Sunt fericitã cã bãietelul e bine, eu sunt bine, tatãl e foarte fericit, e si ziua lui astãzi! Suntem niste oameni norocosi! M-am ambitionat eu sã merg la proces si asa s-a ajuns sã nasc în tren!”, a povestit Diana Budeanu. Trenul a ajuns la destinatie cu o jumãtate de orã întârziere, dar nimeni nu s-a supãrat.

“Astãzi împlinesc 39 de ani si e cel mai frumos cadou pe care mi l-a fãcut viata”

“Mergeam la Iasi, aveam termen într-un proces. Eu i-am zis sotiei sã nu plecãm la drum, dar stiti cum sunt femeile! Am plecat la drum, nu eram pregãtiti, pentru cã stiam cã abia vineri urma sã nascã. A mers la toaletã si am auzit-o tipând. Am fugit la ea, am adus-o în compartiment. Deja se vedea capul copilului. Vã dati seama prin ce emotii am trecut, nu am mai participat la o nastere niciodatã. A venit doamna controloare si i-a tãiat cordonul ombilical, apoi a sunat dupã ambulantã. Eu nu mai eram în stare de nimic. Le multumesc tuturor! Si ceilalti cãlãtori au sãrit în ajutor, cu prosoape, cu ce aveau. Niste oameni extraordinari. E bãietel si cred cã are mai mult de trei kilograme, zic eu. E frumos, a plâns imediat, este un flãcãu puternic. Astãzi împlinesc 39 de ani si e cel mai frumos cadou pe care mi l-a fãcut viata, chiar dacã s-a întâmplat sã-l primesc în tren. O sã-l cheme Ionel, ca pe mine si astept sã vãd ce nume alege sotia. Stiu cã ei îi place Dinu, vom vedea!”, a declarat bãrbatul.

Controloarea care a mosit-o vrea sã fie “nasã”

Controloarea Ioana Macovei spune cã învãtase de la mama sa, fostã moasã comunalã, cum sã ajute o femeie intratã în travaliu. “Am vãzut cã îi este rãu. Era o situatie urgentã si trebuia rezolvatã imediat. Nu era timp pentru discutii. Mi-a fost cam teamã, recunosc, dar la un moment dat am prins curaj si am ajutat-o. Mi-am pus vesta, niste femei mi-au dat prosoape, am învelit copilasul bine si am simtit o bucurie enormã în suflet. Sunt niste emotii, dar pe moment nu am realizat. Dacã mã cautã, eu din tot sufletul vreau sã-l botez pe bãietel!”, a dat asigurãri Ioana Macovei. Tânãra mãmicã si fiul ei au rãmas internati pentru supraveghere.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>