class="single single-post postid-52546 single-format-standard">

Preșcolarii și elevii vasluieni nu vor primi nici în acest an miere de albine

2018_01_24-MIERE_PENTRU_SCOLARI.p

Copiii preșcolari din grădinițe și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional nu vor primi nici în acest an miere de albine. Cu toate că legea a fost adoptată încă din anul 2006, actul normativ nu a fost pus în aplicare niciodată. Dacă pe vechea lege copiii nu au primit niciun gram de miere, în anul 2017 a fost depus în Parlament un alt proiect de lege, prin care se promite că, de anul viitor, copiii vor primi câte un borcan de miere polifloră de 250 ml.

Cum vechea lege nu a fost pusă în practică niciodată, în anul 2017 a fost depus în Parlament un al proiect de lege de modificare și completare a Legii nr. 509/2006. Potrivit actului normativ preșcolarii și școlarii claselor I-IV vor primi în fiecare lună, începând din anul 2019, câte un borcan de miere polifloră de 250 ml. Mierea de albine va fi ambalată în borcane cu capac verde și va trebui să provină de la producătorii locali. Totodată, și elevii care frecventează cursurile unor școli private vor fi beneficiarii programului. Practic, elevii au de a face cu o nouă promisiune, în condițiile în care lege veche nu a fost pusă în aplicare .

Citeste mai departe pe: www.estnews.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>