class="single single-post postid-30993 single-format-standard">

Prima etapã a acreditãrii spitalului Husi, la final!

spital.husi

EMOTII… Azi se încheie prima etapã a procesului de evaluare a spitalului municipal “Dimitrie Castroian” Husi, efectuatã în vederea reacreditãrii acestei unitãti spitalicesti, atât de importante pentru peste 50.000 de persoane din întreaga zonã arondatã. Cadrele medicale ale spitalului sunt optimiste, sperând ca rezultatul evaluãrilor din aceastã primã etapã sã fie favorabil unitãtii medicale husene.

Spitalul municipal “Dimitrie Castroian” reprezintã o institutie vitalã pentru mii de locuitori ai zonei Husi. Zilnic, în unitatea medicalã ajung, în medie, câteva zeci de persoane, cu afectiuni diverse, care, în cea mai mare parte, sunt tratati de medicii spitalului, dar, în functie de situatie, sunt directionate si cãtre alte unitãti medicale din Vaslui si Iasi, dupã acordarea îngrijirilor necesare. Prezenta evaluatorilor CONAS (Comisia Nationalã de Acreditare a Spitalelor, n.r.) la Husi a dat emotii reprezentantilor spitalului, care însã, se pare, nu au fost prinsi pe picior gresit. Au muncit pentru a se pune la punct cu toatã documentatia necesarã, precum si cu celelalte cerinte impuse de acest proces de evaluare. Întreaga sãptãmânã, evaluatorii CONAS au fãcut verificãrile de rigoare, astãzi încheindu-se activitatea lor la Husi, urmând apoi ca, în perioada urmãtoare, sã aibã loc etapa raportãrilor. Spre finalul lunii iulie, sustin reprezentantii spitalului Husi, se va cunoaste concluzia finalã a evaluatorilor, mai exact dacã spitalul Husi primeste acreditarea.

Se doresc spitale eficiente în toate statele membre UE!

Potrivit specialistilor, acreditarea spitalelor se bazeazã pe trei piloni importanti: sistemul de management al calitãtii, organizarea serviciilor de îngrijire si îmbunãtãtirea practicilor medicale. Schimbãrile, mai spun specialistii, sunt impuse de o directivã europeanã, menitã sã garanteze nu doar calitatea îngrijirilor medicale, ci si siguranta pacientilor europeni, pe teritoriile statelor membre.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>