class="single single-post postid-51058 single-format-standard">

Primaria Vaslui aduce cea mai buna Coralã din lume, sa concerteze pe 11 mai 2018 în Centrul Civic

corala-armonia-1_w1000_h377_q100

2018 – an omagial al unitãtii de credintã si de neam si an comemorativ al fãuritorilor Marii Uniri din 1918 – este marcat în întreaga tarã prin manifestãri culturale dedicate Centenarului, cea mai însemnatã dintre sãrbãtorile unei natiuni. În acelasi context, Primãria municipiului Vaslui propune vasluienilor încã un eveniment unic prin forma sa de manifestare scenicã – un concert impresionant, sustinut de Corala «Armonia» a Arhiepiscopiei Tomisului, acompaniatã de o orchestrã folcloricã. Repertoriul abordat va viza muzica patrioticã, dar si folclorul românesc.

Cea mai bunã Coralã din lume, care în aceastã perioadã sustine un turneu la nivel national, va ajunge pe scena vasluianã, vineri, 11 mai 2018, unde în Centrul Civic, începând cu ora 20.00, va oferi publicului de la noi o parte din cele mai valoroase piese românesti, în interpretare coral-instrumentalã. Corala bãrbãteascã aArmonia” a fost înfiintatã în anul 2001 la initiativa arhid. asist. univ. srd. Ion-Iulian Dumitru, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea. Anul 2001 reprezintã un moment important în evolutia Coralei aArmonia”, pe perioada acestuia bucurându-se de o vastã activitate muzicalã. Prima diplomã de excelentã, respectiv primul loc fruntas, a fost obtinut la Festivalul de colinde aLeru-I ler”, traditia de a participa la acest eveniment fiind pãstratã pânã în anul 2003. Aparitia albumului muzical, intitulat sugestiv „Sfãrâmând Portile Iadului”, realizat în studiourile Electrecord, a adus coralei o apreciere deosebitã din partea publicului auditoriu. aConcursul national de muzicã coralã”, desfãsurat la Piatra-Neamt, încheie anul 2003 cu un success de rãsunet, corala obtinând locul II la etapa nationalã, unde au participat alte 40 de grupuri corale.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>