class="single single-post postid-40684 single-format-standard">

Primăriile din Vaslui au primit din partea DSVSA un document privind măsurile de prevenire a gripei aviare

gripa aviara

Primăriile din judeţ au primit din partea DSVSA un document privind măsurile de prevenire a gripei aviare. Între altele, oamenii trebuie să-şi ţină păsările în gospodărie, iar accesul gâştelor şi raţelor la luciurile de apă este strict interzis.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, prin Serviciul Control Oficial Sănătate Animală, a transmis un comunicat primăriilor din judeţ cu privire la măsurile pe care trebuie să le aibă în vedere pentru prevenirea gripei aviare. Atenţionarea vine în contextul unei alerte internaţionale.
“În conformitate cu informaţiile recente primite de la Comisia Europeană şi mesajele de alertă ale Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate Animală, vă comunicăm următoarea situaţie epidemiologică privind influenţa aviară. În Germania au fost confirmate trei focare de influenţă aviară, determinate de virusul influenţei aviare înalt patogen, subtipul H5N8 (două focare la păsările domestice din exploataţii noncomerciale; un focar la păsările domestice dintr-o exploataţie comercială, cu un efectiv de 20.000 de păsări); în Austria – un focar la păsările domestice din exploataţii noncomerciale; în Ungaria – trei focare la păsările domestice din exploataţiile comerciale, cu efective de 15.000, 23.000, respectiv 3.400 de păsări; în Danemarca – un focar la păsări sălbatice (raţe) dintr-o exploataţie noncomercială; în Polonia – un focar la păsări sălbatice dintr-o exploataţie noncomercială; în Croaţia – un focar la păsări sălbatice de pe râul Bidj”, se arată în adresa DSVSA Vaslui.
Având în vedere această situaţie, reprezentanţii DSVSA Vaslui cer primarilor să avertizeze populaţia cu privire la măsurile de prevenire a gripei aviare: “Vă solicităm să dispuneţi cetăţenilor obligativitatea menţinerii păsărilor în gospodărie, fără să aibă acces în afara acestora. Se va interzice, de asemenea, accesul palmipedelor (gâşte şi raţe) la luciurile de apă. În situaţia în care apar îmbolnăviri la păsările din curţile populaţiei sau o mortalitate ridicată a acestora, cetăţenii au obligaţia de a anunţa medicul veterinar de la circumscripţia de pe teritoriul localităţii respective sau DSVSA Vaslui, la numărul de telefon 0235/421.121”.

Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>