class="single single-post postid-21034 single-format-standard">

Primarul orasului Cahul, îndrãgostit de Vaslui!

primar_cahul

Petru Burlacu, primarul orasului Cahul, a demonstarat cã «sângele apã nu se face». Prezent de mai multe ori, în ultima perioadã, în orasul nostru, Burlacu a recunoscut cã Vasluiul este pentru el un etalon al reusitei si performantei. Si, pentru cã îsi doreste cu ardoare ca si Cahulul sã «guste» din succesele Vasluiului, Burlacu a dezvoltat o relatie foarte bunã Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui. Edilul moldovea a spus deschis cã doreste sã învete de la Vasile Pavãl arta atragerii fondurilor europene, pentru a da si Cahulului o «alurã europeanã».

Petru Burlacu, primarul ora- sului Cahul, din Republica Moldova, este un admirator declarat al municipiului Vaslui. Activitãtile investitionale ale municipalitãtii, modernizãrile prin care trece orasul, comportamentul locuitorilor sunt tot atâtea motive pentru care edilul Cahulului considerã Vasluiul ca un exemplu demn de urmat. Prezent la Primãria Vaslui pentru semnarea contractului de finantare al proiectului “Cresterea capacitãtii de management al deseurilor pentru un mediu mai curat în orasele Vaslui si Cahul”, Petru Burlacu a spus cã ar vrea din tot sufletul sã poatã face în orasul pe care îl pãstoreste mãcar o parte din proiectele Vasluiului. La vizita de sãptãmâna trecutã, Burlacu sia adus si o parte din echipa cu care lucreazã în Primãria Cahul, pentru a vedea la fata locului modul de organizare al autoritã- tilor, precum si ritmul în care se modernizeazã orasul. Oaspetele de peste Prut a recunoscut cã, prin aceastã operatiune, încearcã sã le arate colegilor sãi cã prin muncã si prin tenacitate se poate transforma radical fata unei comunitãti locale. “Personal, sunt impresionat de schimbãrile care se petrec în municipiul Vaslui. Mã doare cã nu am posibilitatea sã fac asa lucruri si în Cahul, cu toate cã suntem implicati în mai multe proiecte. Eu vin mai des în Vaslui, iar de aceastã datã am venit cu o echipã de la Primãria Cahul pentru a vizita orasul si Parcul Copou. Eu de profesie sunt horticultor, si sunt foarte interesat de dezvoltarea spatiilor verzi. La Cahul am demarat astfel de investitii si am reusit sã refacem zona verde din fata universitãtii”, a spus Petru Burlacu.

Petru Burlacu, cu jumatate de norma la Vaslui

Glumind, Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui, i-a spus omologului de la Cahul cã, datoritã numeroaselor vizite fãcute în orasul nostru, o sã primeascã jumãtate de normã din Vaslui. Vasile Pavãl a adãugat cã, pânã în prezent, nu a reusit sã ajungã la Cahul, din cauza suprapunerilor de evenimente pe care le-a avut în ultima perioadã. “Cu prima ocazie, voi merge în orasul Cahul. De altfel, colegi de-ai mei au fost acolo. Si cum oaspetii ne vor vizita parcul, vreau sã vã spun cã, de la anul, Parcul Copou se va mãri, va avea o altã dimensiune. Zona serelor care apartin SC Goscom SA Vaslui va fi dezafectatã, iar serele mutate în altã parte. Parcul se va mãri cu o suprafatã de douã hectare”, a spus Pavãl. Încurajat de perspectivele de colaborare, Petru Burlacu a mãrturisit cã îsi doreste foarte mult sã dezvolte si alte proiecte cu finantare europeanã împreunã cu municipiul Vaslui: mediu, parcuri, turism. De altfel, în perioada ianuarie – februarie 2014, Cahulul si Vasluiul vor lansa un proiect transfrontalier privind înfiintarea unui centru de informare turisticã. Vasile Pavãl a precizat cã în cadrul acestui proiect se va da întâritate orasului Cahul, prin intermediul centrului de informare care se va organiza acolo urmând sã fie promovat si Vasluiul. “Noi avem un alt proiect pe informare turisticã, iar centru pentru municipiul Vaslui va fi amplasat în zona Bãncii Comerciale. Domunul primar doreste sã facã acelasi lucru la Cahul. Noi dorim sã implementãm si alte proiecte cu municipalitatea din Cahul, în domenii precum învãtãmânt, sãnãtate, transport local, iluminat public. Sunt multe posibilitãti”, a arãtat Pavãl.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>