class="single single-post postid-21408 single-format-standard">

Recolta de grâu arată bine

recolta.de.grau.ecologic.a.scazut.in.2009.cu.18

Vremea caldă nu a afectat deocamdată agricultorii * nici culturile de grâu, nici cele de rapiţă nu au de suferit şi nici viile şi livezile * asta în cazul în care nu vin gerurile înaintea zăpezilor!

Starea de vegetaţie a culturilor de toamnă este una destul de bună. Umiditatea din sol este în parametri normali şi cum temperaturile sunt favorabile, culturile se dezvoltă bine. „Am vorbit cu fermierii, nu sunt probleme .Din contra. Umiditatea este foarte bună şi e destul de cald pentru a favoriza o dezvoltare bună şi uniformă a plantelor. Sperăm din tot sufletul să nu vină gerurile înaintea zăpezilor, dar după cum anunţă meteorologii, de la jumătatea lunii va ninge şi ăsta e un lucru bun. Şi în vii şi livezi e destul de bine”, a spus Ionuţ Bunea, director executiv la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură.
Ţăranii se roagă pentru ninsori
Micii fermieri se uită însă cu oarecare teamă la vreme. Şi-ar dori iernile de altădată pentru a fi siguri de recolte. „Am semănat grâu, l-am mai văzut, dar nu ştiu exact ce să fac. Să mă bucur că a crescut frumos, sau să mă sperii că nu a nins. Acum, cum a vrea Dumnezeu, dar poate ne fereşte şi ne dă un pic de ninsoare. Pe vremuri ştiam că după ce era acoperit cu o plapumă groasă de zăpadă nu erau probleme. Acum, nu mai ştim nimic, că s-au întors şi vremurile astea mai rău ca oamenii”, a spus Gheorghe Macovei, din Bălteni.
În toamna acestui an, fermierii vasluieni au mizat intens pe grâu şi au cultivat aproximativ 70.000 de ha. Pentru ei ar fi o tragedie să vină gerurile înaintea ninsorilor.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>