class="single single-post postid-32860 single-format-standard">

S-a tras cortina peste Oraşul reciclării: Vasluiul special, Bârladul – excelent!

E

Graţie eforturilor deosebite depuse de cele două primării, municipiile Vaslui şi Bârlad au câştigat un premiu special, respectiv unul de excelenţă, în cadrul campaniei naţionale „Oraşul Reciclării”. Acţiunea s-a adresat doar primăriilor de municipii şi oraşe şi a fost organizată de firma Eco-Rom Ambalaje.

La finalul celei de-a treia ediţii a concursului “Oraşul reciclării”, organizat de firma Eco-Rom Ambalaje, sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor, precum şi al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, “pentru cele mai multe deşeuri de ambalaje colectate separat per locuitor”, municipalitatea din Vaslui a fost laureata unui premiu special, împreună cu primăriile din Sfântu Gheorghe, Aiud, Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Zalău, Gura Humorului şi Fălticeni. Totodată, Primăriei Bârlad i s-a decernat un premiu de excelenţă “pentru creşterea calităţii sistemului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje”, pe care îl împarte cu municipalitatea din Târgu Jiu.
Criteriile care au stat la baza evaluării au fost: calitatea serviciilor de colectarea separată (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în fiecare container), cantitatea de deşeuri colectate şi acţiunile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile.
„Autorităţile locale joacă un rol cheie în gestiunea deşeurilor, în acest sens iniţiativa Eco-Rom Ambalaje fiind esenţială. Mă bucur că oraşul nostru a câştigat un nou premiu, deci începe să devină o tradiţie. Demersul este cu atât mai important cu cât este integral susţinut de sectorul privat – de producătorii proactivi, care sprijină astfel politicile de mediu la care şi Vasluiul s-a angajat. Colectarea separată a deşeurilor de ambalaje trebuie să devină o prioritate şi să îi responsabilizeze pe toţi cetăţenii”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.
La finalul „bătăliei”, Sinaia a obţinut cel mai mare punctaj dintre cele 46 de localităţi urbane participante, demonstrând că deţine cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje. Premiul îi aduce nu doar titlul de “Oraşul Reciclării 2015”, ci şi amenajarea unui spaţiu inedit de relaxare – un parc tematic cu mobilier realizat din materiale reciclabile. Locul al II-lea a fost obţinut de municipiul Mediaş, care se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului high-tech din cadrul programului educaţional “Laboratorul Verde al Reciclării”, oferindu-le astfel elevilor claselor a III-a oportunitatea de a învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate. Câmpia Turzii s-a clasat pe locul al III-lea, câştigând organizarea unei campanii de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje.
Competiţia “Oraşul reciclării” a fost susţinută şi anul acesta de partenerii săi deveniţi tradiţionali, Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul pentru Politici Publice. Competiţia „Oraşul Reciclării” a fost iniţiată de Eco-Rom Ambalaje în 2012. Obiectivul proiectului este acela de a implica şi mobiliza primăriile de municipiu pentru ca serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, iar cantităţile colectate să continue să crească.
Câştigătorii primelor două ediţii au fost municipiile Tulcea şi Sfântu Gheorghe.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>