class="single single-post postid-32885 single-format-standard">

Se caută medici, dar nu prea mulţi!

imagini.absolventi.de.medicina..asistenti.medicali..medici.rezidenti.si.medici.specialisti_744273

Numai 11 posturi de rezident au fost scoase la concurs pentru unităţile medicale din judeţ. Cele mai multe, patru, sunt pentru Serviciul de Ambulanţă.

Ministerul Sănătăţii a emis ordinul prin care s-au stabilit specialităţile deficitare pentru care se organizează rezidenţiat pe post în spitale, clinici, institute sau centre medicale, în sesiunea 15 noiembrie 2015. Ca şi în anii trecuţi, cel mai mare deficit de medici este la Anestezie Terapie Intensivă, Chirurgie Cardiovasculară, Epidemiologie, Farmacie, Hematologie, Medicină de Laborator, Neonatologie, Oncologie, Pediatrie, Psihiatrie, Psihiatrie Pediatrică, Radioterapie, Radiologie şi Imagistică Medicală.
La nivelul judeţului Vaslui, au fost scoase la concurs numai 11 posturi. Cele mai multe sunt pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean, care caută patru rezidenţi în specialitatea Medicină de Familie (câte doi pentru staţiile Bârlad şi Huşi). Urmează Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, unde s-au vacantat trei posturi la Compartimentul Oftalmologie, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală şi Compartimentul ORL. La Direcţia de Sănătate Publică Vaslui sunt disponibile două posturi la Compartimentul Evaluare Factori de Risc din Mediul de Viaţă şi Muncă (specialitatea Igienă) şi Compartimentul Inspecţia şi Controlul Factorilor de Risc din Mediul de Viaţă şi Muncă (specialitatea Sănătate Publică şi Management). Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huşi vrea să angajeze un rezident pentru Cabinetul de Cardiologie din cadrul Ambulatorului Integrat, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unul pentru Secţia Obstetrică-Ginecologie. Cei interesaţi vor susţine examenul la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Candidaţii vor trebui să achite o taxă de 360 de lei.
Concursul va dura patru ore şi se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim pentru fiecare domeniu. Cei interesaţi îşi pot depune dosarele la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, până pe 23 octombrie, inclusiv. Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-urile www.ms.ro şi rezidentiat.ms.ro.
De menţionat că, în urma rezidenţiatului din 23 noiembrie 2014, pentru care unităţile sanitare din judeţ au scos la concurs 17 posturi, s-au ocupat doar 11.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>