class="single single-post postid-20850 single-format-standard">

Spectacol caritabil în sprijinul lui Andrei Asimine

sfa1

Eveniment emotionant la Husi

EMOTIONANT… Peste 400 de huseni au umplut Sala Primãriei Husi pentru a participa la spectacolul caritabil dedicat lui Andrei Asimine, un tânãr husean aflat în floarea vârstei, dar care este chinuit de o grea boalã. În urmã cu trei ani a fost diagnosticat cu cancer de piele, iar tratamentul prescris de medici este peste puterea sa financiarã, asa cã artisti locali, precum si interpreti de la Iasi sau Republica Moldova, i-au dat o mânã de ajutor lui Andrei, cântând si dansând pentru un scop nobil. Chiar si cunoscuta prezentatoare, Andreea Marin, a aflat despre drama prin care trece tânãrul husean, lãsând un mesaj de sprijin si solidaritate.

DIN SUFLET PENTRU SUFLET… 86 de mii de euro este suma care îl poate ajuta pe Andrei sã învingã cancerul, o boalã care-l macinã de mai bine de trei ani. Sansa la viatã a tânãrului, care de curând a împlinit vârsta de 30 de ani, este legatã de un tratament medicamentos desfãsurat pe o perioadã de un an, dar care este extrem de scump. Sensibilizati de problemele cu care se confruntã Andrei, din ce în ce mai multi huseni s-au mobilizat pentru a rãspunde apelurilor umanitare initiate de prietenii tânãrului. Evenimentul caritabil intitulat “Împreunã îl putem ajuta pe Andrei” a avut loc vineri, 6 decembrie, în Sala primãriei din Husi, iar husenii au venit fãrã echivoc, demonstrând încã o datã cã solidarizarea reprezintã una dintre trãsãturile care-i defineste pe locuitorii “orasului dintre vii”. În cadrul spectacolului au concertat dintre cei mai iubiti si cunoscuti artisti din zona Moldovei. Artistii s-au decis sã-si uneascã fortele pe scenã si sã sprijine strângerea de fonduri pentru cazul lui Andrei. Trupa B.A. Soul, îndrãgitul Ansamblu folcloric “Trandafir de la Moldova” cu maestrii Valericã Petraru si Verginel Solomon, precum si interpretii Constantin Bahrin, Maria Costioaia, Claudia Martinicã, Andrei Balan, Veaceslav Banzari sau Ionut Sârbu, au rãspuns fãrã ezitare la invitatie. Spectacolul umanitar prezentat de cãtre Sergiu Gãinã, directorul Casei de Culturã a orasului, a început printr-un mesaj al primarului Ioan Ciupilan cãtre tânãrul bolnav. “Este greu sã-ti alegi cuvintele într-o searã ca aceasta când te gândesti la acest tânãr Andrei, care, în ciuda bolii de care suferã, ne oferã un exemplu de luptã pentru propria viatã. Acest eveniment reprezintã un exercitiu de solidaritate si vã multumesc tuturor cã ati tinut sã fiti prezenti pentru a-l ajuta pe Andrei, dar si întregii echipe care a fãcut posibilã începerea tratamentului”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Mesaj de solidaritate din partea cunoscutei prezentatoare TV, Andreea Marin

Andreea Marin a aflat despre drama prin care trece tânãrul husean si a lãsat un mesaj de sustinere pe pagina sa oficialã de Facebook. “Dragii mei, împreunã am înfãptuit de multe ori minuni în viata celor care s-au aflat, la un moment dat, într-o situatie limitã. Putem face din nou acest lucru! Andrei este un tânãr de 30 de ani, ambitios, care-si doreste sã trãiascã, dar pentru asta are mare nevoie de ajutorul nostru. În 2010 a fost diagnosticat cu cancer de piele, iar singurul tratament care îi dã o sansã realã de viatã îl costã 32.000 lei lunar, sumã pe care nu si- permite. Cu un singur SMS la numãrul 8826 putem dona 2 euro si astfel îi redãm lui Andrei speranta la un viitor frumos alãturi de cei dragi! Un gest de omenie pe care-l putem face împreunã”, a fost mesajul prezentatoarei Andreea Marin.

Andrei a început tratamentul, iar acesta face minuni

Unul dintre prietenii lui Andrei, care a contribuit la lansarea campaniei “Împreunã îl putem ajuta pe Andrei”, ne-a oferit informatii despre starea de sãnãtate a tânãrului. “Vã pot spune cã Andrei a început tratamentul cu Zelboraf în urmã cu câteva sãptãmâni. Fatã de starea initialã când se simtea rãu, anemic, cu un psihic cãzut, acum este total diferit. Se siete mult mai bine, are poftã de viatã, moralul ridicat, e bucuros cã a început tratamentul, iar rezultatele se vãd deja în bine. Tumoarea de la starea initialã, care era aproximativ cât capul unui om, acum a scãzut, e aproape cât un pumn. Evolutia e foarte bunã. A fost la spital la Bucuresti si doctorii i-au spus cã trebuie sã facã tratamentul timp de un an. Deocamdatã s-au adunat bani ce ne ajung pentru aproximativ 3 luni de tratament. Prin bunãvointa si sufletul bun al husenilor, precum si al tuturor oamenilor, sperãm sã strângem donatii în continuare pentru ca Andrei sã poatã avea tratamentul”, a spus prietenul lui Andrei, Lucian Dieac. Si Andrei a tinut sã ofere un mesaj tuturor celor care l-au sprijinit. “Cuvintele sunt putine în a vã multumi tuturor pentru ceea ce faceti, pentru solidaritate si sprijinul de care dati dovadã! Este un drum lung de parcurs, dar cu sigurantã vom reusi împreunã!”, si-a manifestat multumirea Andrei.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>