class="single single-post postid-29937 single-format-standard">

Spitalele vasluiene, obligate sã reducã internãrile!

sedinta consiliu judetean CJ vaslui ana rinder 3387 copy

Numãrul paturilor care vor primi finanatare, mai mic cu 20 fatã de anul trecut

CONTRACTÃRI Mai putine paturi în spitale pentru bolnavii din Vaslui. Pentru cã Ministerul Sãnãtãtii îsi doreste ca pacientii sã fie tratati mai mult la medicul de familie si în ambulatoriu, astfel încercându-se o reducere a cheltuielilor cu spitalizarea continuã, unitãtile din judet vor primi finantare de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) pentru mai putine paturi în comparatie cu anul trecut. În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul privind aprobarea detalierii pe judeţe a numãrului total de paturi, pe anul 2015, din unitãtile sanitare pentru care casele de asigurãri de sãnãtate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicesti, iar judetul Vaslui figureazã cu 1950 de paturi. Aceasta în conditiile în care anul trecut au fost finantate 1970 de paturi.

În acestã perioadã, conducerile spitalelor din judetul Vaslui se ocupã cu pregãtirea documentelor pentru încheierea unui nou contract de finantare cu Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate (CJAS) Vaslui. Schimbarea majorã care intervine la noul contract este cresterea sumei pe care o va primi fiecare spital pentru un caz de internare continuã rezolvat. În ceea ce priveste Spitalul Judetean Vaslui, suma va creste de la 1.440 de lei, cât era pânã în prezent, la 1.500 de lei. “Azi ne vom prezenta la negocierile cu Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate. Fiecare sef de sectie a calculat numãrul mediu de cazuri pe care îl pot face. Estimãrile noastre sunt undeva la 4,5 milioane de lei pe lunã, nu cu mult diferit fatã de anii precedenti. Din calcule reiese cã vom primi cu aproximativ 200.000 de lei mai mult la spitalizarea continuã” a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean Vaslui.

Se ia cu o mânã si se dã cu alta. Scade numãrul paturilor finantate de Casã

Din pãcate, însã, acest lucru atrage dupã sine scãderea numãrului de cazuri de internãri continue care vor fi decontate spitalului de cãtre CAS, ceea ce înseamnã cã internãrile de lungã duratã în spital vor fi mai putine, sau cheltuielile pentru cele care depãsesc norma contractatã vor fi suportate din bugetul propriu al spitalului. “Pe spitalizare continuã, valoarea cazului se stabileste în baza unei formule. Din acest punct de vedere putem spune cã toate spitalele vor fi avantajate, însã nu stiu dacã acest lucru ar trebui sã fie un motiv de bucurie deoarece bugetul e aproximativ acelasi de anul trecut. Dacã câstigi acolo, scazi din altã parte. Banii vor fi cam tot ãia de anul trecut, poate putin mai multi” a declarat Simona Polak, presedintele Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate. Astfel cã solutia gãsitã de Ministerul Sãnãtãtii la cresterea valorii cazurilor rezolvate o reprezintã scãderea numãrului de paturi care vor primi finantare din partea CAS. La nivel national, numãrul lor a scãzut cu 1000. La nivelul judetului Vaslui, numãrul paturilor care vor primi finantare în noul contract cu Casa a scãzut de la 1970 cât a fost anul trecut, la 1950.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro *

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>