class="single single-post postid-27922 single-format-standard">

Spitalul de Psihiatrie Murgeni, singurul acreditat din judet

poza copsdfsfy

PERFORMANTÃ Singurul spital din cele 4 unitãti spitalicesti din judet, care este în prezent acreditat CONAS, este Spitalul de Psihiatrie din judet, care a îndeplinit peste 85% din criteriile impuse de Ministerul Sãnãtãtii. Chiar dacã financiar nu are de câstigat de pe urma acreditãrii, în schimb, prin acreditarea primitã, spitalul din Murgeni se poate lãuda cã este unul dintre doar 60 de unitãti spitalicesti din tarã aliniate la normele europene.

Din totalul de 462 spitale publice sau private existente la nivel national, doar 60 au fost pânã acum acreditate de Ministerul Sãnãtãtii, Spitalul de Psihiatrie Murgeni fiind singura unitate spitaliceascã din judetul Vaslui care a îndeplinit criteriile de evaluare din punct de vedere a performantei. Comisia Nationalã de Acreditãri a Spitalelor, organism aflat în subordinea guvernului, a considerat cã Spitalul de Psihiatrie Murgeni a întrunit conditiile privind acreditarea, din punct de vedere a normelor europene. “Comisia guvernamentalã a verificat, în ultima perioadã, nu mai putin de 2460 de criterii de evaluare, în final considerându-se cã am îndeplinit 85% din ele. A fost un efort foarte mare din partea tuturor angajatilor spitalului, atât din partea medicalã, cât si administrativã, concretizat prin faptul cã spitalul a primit nivelul maxim de acreditare”, a declarat Ionel Carp, managerul spitalului. Practic, prin aceste acreditãri se confirmã statutul de spital care îndeplineste normele europene în ceea ce priveste actul medical si conditiile acordate pacientilor, pentru o perioadã de cinci ani, dupã care va fi fãcutã o reevaluare. În luna decembrie, va începe evaluarea în vederea acreditãrii a Spitalului Municipal “Elena Beldiman” Bârlad. Aceastã acreditare pe care trebuie s-o aibã orice spital din România este cu atât mai importantã cu cât, pe viitor, evaluãrile vor fi fãcute de comisii instituite la nivelul Uniunii Europene. O astfel de situatie este în Ungaria unde, din cauza neîndeplinirii criteriilor de performantã instituite la nivel european, multe unitãti spitalicesti au fost declasate sau chiar închise.

Istoric

Spitalul Murgeni a fost construit din ordinul si prin grija Regelui Carol I, fiind dat în functiune în anul 1908 functionând în trei pavilioane. În anul 1969 ia fiintã o sectie de neuropsihiatrie de copii cu 50 de paturi. Spitalul din Murgeni este dotat cu aparaturã modernã: Roentgen, douã electrocardioagrafe, ultrascurte, ultraviolete, lampã scioliticã pentru operatii etc., ca si laborator de analize. Începând din luna mai 2002 a devenit Spital de monospecialitate si în prezent are o capacitate de 141 de paturi, monoprofilat pe servicii de psihiatrie, cu o sectie de Psihiatrie cronici cu 105 paturi, compartiment psihiatrie acuti cu10 paturi, compartiment interne cu 16 paturi, compartiment pediatrie cu 10 paturi, laborator, farmacie, ateliere de întretinere si reparatie a instalatiilor si utilajelor, bloc alimentar, birouri, servicii.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>