class="single single-post postid-15338 single-format-standard">

Tot proiectele primarilor ne scapã de faliment!

proiecte_primar

Investitiile în infrastructurã demarate în centrele urbane de la nivelul judetului Vaslui au salvat economia localã de la colaps. Pe lângã firmele de constructii, lucrãrile de modernizare dau de lucru, pe orizontalã, si societãtilor de transport, si producãtorilor de materiale de constructii etc. În acest an, Primãria Vaslui va aloca 70 milioane de lei pentru obiectivele de investitii. Tot din acest an, alte 38 milioane de euro vor fi investite pentru reabilitarea sistemului de apã si canalizare din Vaslui.

Ovidiu Copacinschi, presedintele Asociatiei Patronale a Întreprinderilor Mici si Mijlocii Vaslui, a spus cã, pentru moment, investitiile reprezintã colacul de salvare pentru afacerile din judet. Practic, în lipsa sprijinului de la Guvern, proiectele locale au condus la o stabilizare economicã în judetul Vaslui. “Investitiile în infrastructurã demarate în municipii si orase au adus bani în aceste zone. S-au fãcut angajãri, iar firmele de constructii si din alte activitãti conexe (transport, utilaje, materiale de constructii) au de lucru. Important este ca aceste fonduri sã continue sã ajungã în judet, iar proiectele începute sã aibã finantarea asiguratã pânã la finalizare. În paralel, este bine sã fie implementate mãsurile pe plan general, de stimulare economicã si creare de locuri de muncã”, a spus Ovidiu Copacinschi. În acest an, Primãria Vaslui va aloca 70 milioane de lei pentru obiectivele de investitii. Banii pentru modernizarea orasului vor fi directionati pe douã tipuri de investitii. Este vorba despre proiectele existente: Piata Vidin, Teatrul de Varã etc., precum si demararea altor lucrãri de reabilitare în Cartierele 13 Decembrie si Avram Iancu. Un rol important în strategia de dezvoltare îl au si propunerile venite din partea cetãtenilor, majoritatea vizând extinderea retelelor de apã, canalizare, gaze naturale, energie electricã.

38 milioane de euro pentru apa si canal

În perioada august – septembrie 2013, la nivelul municipiului Vaslui, va demara implementarea marelui proiect de reabilitare a sistemului de apã si canalizare. Pachetul majoritar al lucrã- rilor de modernizare a retelelor de apã potabilã va fi pus în practicã în cursul anului viitor: reabilitarea a 11 kilometri de retele de apã existente, extinderea retelelor de alimentare cu apã pe o lungime de 54 kilometri, în zonele Viisoara, Brodoc, Rediu, reabilitarea a 70 kilometri de canalizare. În total, la nivelul municipiului Vaslui, investitia se va ridica la suma de 38 milioane de euro. Cum termenele de finalizare impuse de Uniunea Europeanã sunt stricte, lucrãrile de reabilitare vor trebuii încheiate în cursul anului 2015. Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui, a spus cã toate aceste lucrãri trebuie coordonate cu atentie, pentru ca mai întâi sã se finalizeze toatã infrastructura subteranã (apã, canal, gaze, energie electricã) si, ulterior, sã se treacã la modernizarea strãzilor. “Dacã noi întretinem aceste strãzi, pe care la anul vin conductele în subsol, apoi putem trece la reabilitarea strãzilor. Nu se poate face totul în acelasi timp”, a explicat Vasile Pavãl. Marele proiect de modernizare a sistemului de apã si canal din judetul Vaslui va beneficia de o finantare europeanã de 80 milioane euro. Restul banilor, pânã la suma de 100 milioane de euro, vor fi acoperiti din bugetele locale si de la Guvern.

foto:monitoruldevaslui.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

 

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>