class="single single-post postid-11462 single-format-standard">

Un mort si zeci de navetisti pe jos, prin ger

navetisti.albesti.copy

SATE IZOLATE LA ALBESTI:

IZOLARE Un bãrbat în vârstã de 61 de ani din localitatea Albesti a murit, asearã, înainte ca ambulanta sã ajungã la el. Echipajul medical s-a oprit la o distantã de aproximativ trei kilometri de sat, iar medicul a ajuns la pacient cu ajutorul autospecialei cu senile de la Pompieri. Era prea târziu, însã. Cel mai probabil, bãtrânul a suferit un infarct si nu a mai putut fi salvat. În satele din zonã, de câteva zile, accesul este posibil doar cu sãniile trase de cai. Navetistii merg pe jos kilometri întregi, prin ger, si îsi pun viata în pericol. Cea mai mare grijã a lor este cã luni începe scoala si copiii lor vor face naveta în aceleasi conditii.

De câteva zile, bãtrânul se mutase în casa unor vecini, dupã ce locuinta lui s-a deteriorat si trebuia reparatã. Ieri dupã-amiazã, omul a iesit în curte sã meargã la toaletã. Abia respira când a fost gãsit de gazdã si nu putea sã se miste. A cãzut, asa cã vecinul l-a dus în casã si l-a asezat pe pat. A sunat la 112, dar bãtrânul se sufoca, iar starea lui se deteriora cu fiecare minut. La trei kilometri de sat, ambulanta trimisã în ajutor a rãmas întepenitã. Drumul era impracticabil, asa cã a fost asteptatã autospeciala cu senile, care a dus echipajul medical pânã la pacient. Din pãcate, omul era decedat si nu s-a mai putut face nimic pentru el. Medicii au constatat decesul si urmeazã ca legistii sã stabileascã de ce s-a stins bãrbatul. Interventia pompierilor a durat aproximativ o orã, din momentul în care s-a fãcut solicitarea. “Un echipaj de la Detasamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu autospeciala senilatã, pentru a ajuta un echipaj de la Ambulantã sã ajungã pânã în satul Albesti. Solicitarea a venit din partea unui vecin care l-a gãsit pe bãrbat cãzut în curtea locuintei. Misiunea pompierilor a fost una dificilã din cauza drumului impracticabil, acoperit cu zãpadã”, a declarat Alina Poianã, purtãtorul de cuvânt al IJSU Vaslui. Bãtrânul a rãmas singur dupã ce copiii au plecat la casele lor, iar sotia a decedat în urmã cu ceva timp. Cadavrul sãu a fost transportat la Morga Vaslui.

 

Navetistii strãbat kilometri pe jos, prin zãpadã si ger

De câteva zile, la Albesti, accesul masinilor nu este posibil. Localnicii reusesc sa iasã sau sã se întoarcã în sat doar cu sãniile trase de cai sau pe jos. Putini sunt cei care se aventureazã cu autoturismele, din cauza drumului acoperit cu zãpadã, care atinge în unele locuri si 1 metru înãltime. Asearã, autobuzul care face curse între Vaslui si Albesti s-a oprit la aproximativ trei kilometri de sat, iar oamenii au coborât în ger. Au pornit pe jos, cãtre case, obositi si resemnati, în acelasi timp. Sunt convinsi cã pe ei nu-i scoate nimeni din nãmeti. “De patru zile mergem pe jos pânã în sat. Autobuzul ne lasã aici, cã nu poate merge mai departe. Si plãtim un avans pentru abonament si tot pe jos mergem. Asa e la noi iarna. Nu ajunge nicio masinã. Mergem pe jos, e ger, putem muri si noi pe drum. Nimãnui nu-i pasã. La noi nu ajunge o ambulantã, o masinã de pompieri. Suntem la voia sortii. Trebuie sã ajungem acasã. Se întunecã, e frig, e periculos, nu avem ce face. Avem 2-3 kilometri pânã acasã. E normal asa ceva?! Mai grav e cã luni începe scoala si avem copii care fac naveta. Ce se întâmplã cu ei?!”, se întrebau oamenii. E vorba de mai bine de 20 de persoane care lucreazã în Vaslui si care sunt nevoite sã înfrunte vitregiile naturii zi de zi. Ei asteaptã totusi un semn de la autoritãti, pentru cã preferã sã nu-si lase copiii la scoalã decât sã se nenoroceascã pe drum.

foto:vrn.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>