class="single single-post postid-13841 single-format-standard">

Vã bateti sotiile? Gânditi-vã de douã ori!

batuta_5

PROTECTIE Victimele violentei domestice, persoanele ale cãror integritate fizicã sau psihicã le este amenintatã într-un stat de drept, vor putea beneficia de un ordin de protectie recunoscut de toate statele membre ale Uniunii Europene, conform unui Regulament votat ieri de cãtre Comisia pentru afaceri juridice (JURI) si de cãtre Comisia pentru drepturile femeii si egalitatea de gen (FEMM) din Parlamentul European; o veste bunã si pentru sutele de femei agresate în judetul Vaslui, an de an, o parte provenind din state membre UE, în care au lucrat pentru o perioadã de timp.

“Pentru societatea româneascã este extrem de importantã introducerea unui ordin de protectie în legislatia nationalã: vorbim de mai multã sigurantã, în special pentru victimele violentei domestice, care pot solicita autoritãtilor restrictii cu privire la agresorii lor. În felul acesta, se pot evita numeroase infractiuni, incluzând omorul, infractiuni cu care ne-am confruntat din pãcate în ultima vreme. Mã gândesc astfel la femeile care vor avea posibilitatea astfel de a-si proteja mai bine drepturile si integritatea corporalã atunci când sunt victime ale agresiunilor”, a arãtat eurodeputata Norica Nicolai, membrã a comisiei FEMM. Este definitã, prin Regulamentul citat, a fi mãsurã de protecţie “orice decizie cu caracter preventiv sau temporar adoptatã de autoritatea unui stat membru în vederea protejãrii unei persoane atunci când existã motive serioase de a considera cã integritatea fizicã si/sau psihologicã sau libertatea respectivei persoane este ameninţatã. În aceastã categorie intrã si mãsurile adoptate fãrã ca persoana care reprezintã ameninţarea sã fie citatã în instanţã”. Regulamentul a fost propus de Comisia Europeanã si urmeazã sã fie votat de cãtre plenul Parlamentului European în luna mai a acestui an.

Campanie contra violentei domestice, la Vaslui

Specialistii din cadrul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui au demarat anul trecut campania intitulatã “Opreste violenta”, campanie de constientizare prin care sunt descrise populatiei efectele devastatoare ale violentei în familie. Campania a fost demaratã în contextul în care criza socialã profundã cu care se confruntã populatia judetului Vaslui merge mânã în mânã cu violenta în familie. Anual, la nivelul judetului se înregistreazã aproximativ 200 de victime ale violentei în familie. Potrivit statisticilor, 65% din persoanele abuzate sunt femei si copii, iar restul de 35% sunt bãrbati. Cum este de asteptat, cele mai multe scandaluri si bãtãi domestice se petrec în mediul rural, peste 60% din evenimente având loc la sate.

 

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

 

 

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>