class="single single-post postid-25153 single-format-standard">

Vacanţă în siguranţă

gethumb.1.php

Vacanţa de vară, prin specificitatea ei (deplasarea copiilor în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade mai mari de timp fără supraveghere, circulaţia mai intensă pe drumurile publice), poate genera o creştere a numărului de minori care cad victime ale infracţiunilor. ”De aceea este necesar ca, pe parcursul perioadei vacanţei, să se desfăşoare activităţi informativ-preventive, prin intermediul cărora copiii să devină conştienţi de pericolele pe care le pot întâlni şi să adopte comportamente menite să reducă riscul lor de victimizare”, a spus Mihaela Ştraub, purtător de cuvânt la IJP Vaslui.
Campania va consta în derularea unor întâlniri cu elevii, prin care să fie atât informaţi, dar şi încurajaţi să îşi petreacă o parte din timp în mod constructiv. Să se implice în diverse activităţi sportive sau să se îndrepte către lumea cărţilor, cititul fiind promovat ca o alternativă de petrecere a timpului liber.
Polițiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității, Serviciului Rutier și Biroului Rutier Vaslui, s-au întâlnit deja cu elevi de la diferite unităţi de învăţământ liceale din județul Vaslui, aflați în tabăra „Poiana Căprioarei”, tabără organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vaslui. Cu această ocazie, polițiștii au adresat copiilor recomandări menite să îi facă mai vigilenţi şi responsabili, pentru a putea învăţa din alegerile greşite făcute de alţi tineri de vârsta lor.
Poliţiştii le-au vorbit acestora şi de răspunderea penală a minorilor, de rolul anturajului în viaţa unui tânăr şi de alegerile greșite făcute sub presiunea grupului de prieteni şi le-au adresat unele sfaturi utile pentru petrecerea vacanţei de vară în siguranţă.

foto:ziarulevenimentul.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>