class="single single-post postid-35866 single-format-standard">

Vasluian premiat la Concursul de creaţie Alexandru Macedonski

ioan-cornelus-dragan

Economistul Corneluş Ioan Drăgan a obţinut premiul al II-lea la secţiunea poeţi debutanţi de la Concursul Naţional de creaţie literară “Alexandru Macedonski”, desfăşurat la Craiova.

Scriitori consacraţi sau la început de drum au fost aplaudaţi şi premiaţi în cadrul Festivalului Concurs de Literatură “Alexandru Macedonski”, ajuns la a treia ediţie. Zeci de autori şi-au trimis creaţiile pentru a putea fi apreciaţi de juriul format din scriitori şi oameni de litere.
În cadrul manifestării, a fost elogiat marele poet şi scriitor Alexandru Macedonski. Pe 14 martie s-au împlinit 162 ani de la naşterea sa. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Macedonenilor din România şi Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” Dolj. Concursul s-a adresat cu precădere scriitorilor de etnie macedoneană, membri sau simpatizanţi ai Asociaţiei Macedonenilor din România (AMR), dar, în egală măsură, şi tuturor românilor get-beget sau reprezentanţi ai minorităţilor din România.
La secţiunea poeţi debutanţi, s-a regăsit şi vasluianul Corneluş Ioan Drăgan, care a impresionat juriul, obţinând premiul al II-lea.
“Este un premiu care mă onorează şi îmi confirmă faptul că sunt pe drumul cel bun. E un premiu de suflet şi o experienţă deosebită trăită de mine”, a spus poetul vasluian, care a început să scrie încă din clasa a patra, însă abia la liceu s-a ataşat de poezie.
“Deşi am avut momente de cotitură în viaţa mea, această pasiune s-a menţinut. Niciodată nu am abandonat poezia, ba din contra, am încercat mereu să îmbunătăţesc ceea ce scriu. Recunosc, sunt un perfecţionist. A face poezie e destul de greu în lumea aceasta modernă în care, trebuie să recunoaştem, se citeşte din ce în ce mai puţin şi totul se bazează pe comercial. Poezia mea se adresează unui public care doreşte să guste Frumosul la o ceaşcă de cafea, acolo unde cititorul se poate regăsi pe sine. Încerc să scriu o poezie de calitate şi nu de cantitate şi de aceea sper că primul meu volum se va înscrie în aceşti parametri bine definiţi”, a declarat Corneluş Ioan Drăgan.
Vasluianul este economist la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. A fost prezent cu poezii în diferite publicaţii locale, precum “Ecouri literare”, “Adevărul de Vaslui”, “Elanul”, revista “Iuventa” (Iaşi), revista “Onyx” (apare în Marea Britanie). De asemenea, publică şi pe Internet, pe diferite site-uri de literatură. Mai nou este membru al Cenaclului literar virtual “Qpoem”, înfiinţat şi susţinut de Editura Paralela 4, unde este destul de activ, apărând în câteva antologii săptămânale.

foto>obiectivvaslui.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>