class="single single-post postid-45783 single-format-standard">

Vasluianul Andrei Popa a obținut, în premieră, medalia de aur la Olimpiada Europei Centrale de Informatică

lot-informatica-1

Tot în premieră, lotul României de informatică s-a întors acasă cu trei medalii de aur, din șase acordate, și una de argint. La aceste rezultate a contribuit și profesorul Dan Pracsiu, coordonatorul lotului. Niciun oficial nu a întâmpinat delegația noastră la aeroport. ”Un bătrân, care ne-a văzut că facem poze cu steagul României, m-a întrebat ce am câștigat. Când a aflat cine suntem, a început să râdă. Mi-a zis că dacă era Drăgușanu, sigur acum erau zeci de reporteri. Cam așa e răsplătită performanța în țara noastră”, a declarat profesorul Dan Pracsiu.

Lotul olimpic de informatică al României, cu vasluienii Andrei Popa și Dan Pracsiu în componență, a obținut una dintre cele mai importante performanțe internaționale. La Ljubljana (Slovenia), țara noastră a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Olimpiadei Europei Centrale de Informatică (CEOI), grație celor trei medalii de aur, din șase atribuite, și una de argint. Rezultatele sunt o premieră pentru învățământul românesc.

Citeste mai departe pe: www.obiectivvaslui.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>