class="single single-post postid-32899 single-format-standard">

Vasluianul care a investit în oameni: Părintele orfanilor

centru4

Ionel Turc şi-a investit agoniseala de o viaţă într-un centru social, în care 12 copii abandonaţi îşi vor găsi un adăpost şi o familie cu ajutorul căreia îşi pot îndeplini visele.

În apropiere de Copoul vasluian şi-a făcut loc o casă măreaţă. Nu e vreun sediu de firmă multinaţională, ci locul în care copiii abandonaţi vor găsi, pe lângă adăpost şi educaţie, o familie cu ajutorul căreia îşi pot îndeplini visele.
După ani buni de pribegie prin străinătate, Ionel Turc şi-a determinat familia să-şi investească agoniseala în oameni. Chiar dacă nu există avantaje materiale, vasluianul este mândru că şi-a materializat o dorinţă care îl macină încă din tinereţe, aceea de a oferi o rază de bucurie semenilor. S-a înhămat la o muncă titanică, urmând a deveni părintele spiritual a 12 copii “uitaţi” de familii, cu vârste între 6-16 ani, construind Casa “Agape”, un spaţiu care oferă condiţiile necesare pentru dezvoltare psiho-socio-emoţională şi spirituală.
“Îmi place să cred că această zi nu va rămâne doar una de inaugurare a Casei Agape, ci un punct de reper pentru fiecare dintre noi pentru a veni în sprijinul copiilor care se confruntă cu diferite probleme. Ideea înfiinţării acestui centru a fost înfiripată în sufletul meu încă de când eram copil, considerând că e bine să îţi iubeşti aproapele prin jertfă şi dăruire”, ne-a spus Ionel Turc, preşedintele Fundaţiei “Spurgeon”.
Vasluianul cu inimă mare s-a bucurat de susţinerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), partenerul principal în buna derulare a activităţii.
“Mă bucur că pe harta judeţului Vaslui mai apare o fundaţie, care devine activă încă de la început şi este foarte serioasă. Ne dorim să avem relaţii numai de bună colaborare. Mulţumim că s-a mai creat o alternativă la îngrijirea copiilor. Sunt convins că va contribui cu succes la dezvoltarea celor aflaţi în dificultate”, a declarat Ionel Armeanu Ştefănică, directorul general al DGASPC Vaslui.
La momentul inaugural au participat reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Primăriei Vaslui, care au salutat această soluţie de furnizare a serviciilor sociale şi speră ca ideea să fie preluată şi de alte organizaţii nonguvernamentale.
“E un lucru frumos. Se simţea nevoia unui asemenea serviciu. Sperăm ca pe parcurs să capete amploare. Asistenţa socială trebuie să fie pe măsura aşteptărilor fiindcă, din nefericire, avem destui copii care se încadrează şi pot beneficia de serviciile oferite de acest centru. Sunt convins că beneficiarii vor găsi aici tot cee ce e necesar pentru a-şi realiza visul”, a menţionat primarul Vasile Pavăl.
Beneficiarii vor avea parte la Casa Agape de îngrijire, protecţie, educaţie, într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, cu implicarea unei echipe formate din mentori, instructori de educaţie, supraveghetori, asistent social şi psiholog.

foto>obiectivvaslui.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>