class="single single-post postid-30286 single-format-standard">

Vasluienii ies în stradã pentru a protesta împotriva tãierii masive a pãdurilor din România

protest-9-mai

PROTEST…Sâmbãtã, 9 mai, în mai multe orase din tarã va avea loc primul protest major împotriva despãduririlor abuzive, care au lãsat România în numai cîtiva ani cu mai putin de jumãtate din suprafata împãduritã pe care o avea în 1989. Nici judetul Vaslui nu va fi ocolit de protestul care va avea loc în peste 20 de localitãti din tarã. Miscarea de Rezistentã de la Pungesti a demarat deja procedurile pentru organizarea acestui eveniment denumit generic: S.O.S. Salvati Pãdurile! Împotriva despãduririlor abuzive!

Manifestarea va avea loc în Piata Civicã, începând cu orele 16:00, chiar de Ziua Europei, zi care va fi serbatã, astfel, si în municipiul nostru. “Pentru a protesta vom iesi pe strãzi, mai exact în centrele oraselor, pentru a ne face auziti si pentru a opri aceastã desfrânare a celor care nu stiu sã se opreascã. Nu avem dreptul de a ne proteja tara, ci avem OBLIGATIA de a o face! Cu fiecare generatie care trece fãrã ca sã actionãm, facem câte un PAS URIAS înspre FALIMENT. Un faliment care se datoreazã celor care au stiut ce se întâmplã, dar care au stat si DOAR au privit! Trebuie sã luãm în considerare DEZASTRUL fãcut de AUSTRIECI si NEMTI în România. Au tãiat cantitãti enorme de lemn. Anual, austriecii taie pãduri în România, în valoare de 2 miliarde de Euro. Dacã nu luãm initiativã cu un protest PASNIC, România va fi supusã desertizãrii, inundatiilor si sãrãciei. Trebuie sã fim uniti! Bavaria, care este motorul economiei germane, cel mai dezvoltat land federal, are 55% suprafata împãduritã, adicã este loc si pentru a trãi, si pentru a face bani si pentru a avea pãdure. România, în schimb, o tarã cu densitatea populatiei micã, fãrã industrie prea mare, îsi taie pãdurile într-un ritm ucigãtor (mai avem doar 26% suprafatã împãduritã, fatã de 35% cât era în ’89). În ritmul acesta, în maxim 10 ani, solul din sudul României o sã devinã nisipos, iar întreaga climã o sã se schimbe… România, trezeste-te!!! Un refuz la acest eveniment este un pas înspre pierderea propriei case, ecosistemul în care trãim!”, se aratã în textul de anunt al protestului din 9 mai. Protestul vine dupã ce Presedintele României, Klaus Iohannis, a refuzat sã promulge legea Codului Silvic, ca urmare a traficului de influentã fãcut de austrieci. Iohannis a retrimis la Parlament Codul Silvic, care stopa defrisãrile masive din România.

Vasluiul, printre cele mai “defrisate” judete din tarã!

În topul defrisãrilor masive de pãduri, judetul Vaslui ocupã o pozitie fruntasã la nivel national. Dacã media pe tarã este de 26% suprafatã împãduritã, media în judetul Vaslui este mult mai micã, de doar 14%.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro 

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>