class="single single-post postid-6217 single-format-standard">

Vasluienii vor plati mai mult pentru apa rece

se-scumpeste-apa-la-arad

Potrivit autoritatilor locale, nu poate exista un sistem de aductiune a apei performant decat daca oamenii vor plati mai mult pentru apa.

Chiar daca exista un program de reabilitare a sistemului, finantat cu fonduri europene, toti consumatorii sunt buni de plata daca doresc sa aiba apa la timp si de calitate

Strategia de dezvoltare scumpeste apa vasluienilor. Consilierii locali siau dat acordul pentru majorarea tarifelor la apa canal si epurare. Motivatia Comunitatea Europeana nu finanteaza proiectul de reabilitare a sistemului daca nu se ajunge la un tarif unic in intreg judetul.

In cadrul sedintei Consiliului Local sa aprobat planul anual de evolutie al tarifelor aferent proiectului “Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare a apelor uzate din municipiile Vaslui, Barlad, Husi si orasul Negresti, din judetul Vaslui”. Decizia a fost luata pentru a raspunde solicitarilor finantatorului proiectului, in speta Comunitatea Europeana, in ceea ce priveste tariful unic, gradul de incasare a facturilor si numarul clientilor racordat la sistemul de alimentare cu apa. Primarul Vasile Paval a explicat ca aceasta crestere a tarifelor se va baza pe o strategie ce va fi decisa de Consiliul Local. Operatorul de servicii poate veni cu aceasta solicitare in urmatorii doi ani. “Prin aceasta decizie, noi ne incadram in cererile Uniunii Europene, obiectivul proiectului fiind modernizarea sistemului si dezvoltarea lui”, a mai spus primarul. Apa se va scumpi de la 3 lei/mc, la 5.9 lei/mc.

Related posts:

Sursa: ziare.com
  1. robwin spune:

    Da , da ! Modernizare !!! Balanescu se crede pe mosia lui si impreuna cu bunul sau prieten Primarul reales Paval vor sa dubleze tariful ca sa avem aceeasi apa tulbure { pardon , limpede }! Multe succesuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>