class="single single-post postid-29657 single-format-standard">

Vasluiul trage tare sã ajungã din urmã celelalte judete din tarã

europ.300x217

Sãptãmâna trecutã, consilierii judeteni au aprobat programului de investitii publice al judetului Vaslui pe anul 2015. În program sunt cuprinse investitiile pentru care sunt asigurate integral surse de finantare prin proiectul de buget multianual. Printre tintele fixate de CJ Vaslui pentru anul curent se numãrã finalizarea lucrãrilor de modernizare a Spitalului Judetean de Urgentã, extinderea Centrului Social Codãesti si reabilitarea a sapte drumuri judetene.

La intocmirea programului de investitii publice al judetului Vaslui pe anul 2015 au fost avute in vedere obiectivele prioritare stabilite in documentul strategic referitor la dezvoltarea judetului Vaslui cu orizontul de timp 2013- 2020. „Obiectivul general al strategiei este de reducere a disparitãtilor de dezvoltare economicã si socialã dintre judetul Vaslui si celelalte judete din Romania, precum si a decalajelor intrajudetene dintre mediul rural si urban”, a spus Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui. În acest sens, programul de investitii pe anul 2015 propune spre finantare obiective aflate in derulare, precum si obiective noi. Este vorba despre reabilitarea si modernizarea infrastructurii de transport rutier, modernizarea infrastructurii judetene de sãnãtate, dezvoltarea infrastruc – turii de servicii sociale, reabi – litarea si modernizarea infras – truc turii de educatie. Alte investitii au ca obiectiv promo – varea valorilor culturale locale, prin sprijinirea institutiilor locale de culturã, imbunãtãtirea conditiilor de mediu prin investitii in infrastructura de gestionare a deseurilor, apã si apã uzatã.

Accent pe fondurile europene

Ca surse de finantare, proiectele de investitii propuse se bazeazã pe fonduri europene nerambursabile, pe fonduri de la bugetul local, bugetul de stat si credite la institutii bancare. „Avand ca sursã de finantare fondurile europene atrase, avem in vedere finalizarea lucrãrilor de reabilitare si modernizare a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, a lucrãrilor pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea Centrului de Asistentã Medico-Socialã Codãesti, precum si a celor pentru modernizarea Centrului pentru Educatie Incluzivã Negresti. De asemenea, cu finantare bugetul de stat se va continua reabilitarea si modernizarea a sapte drumuri judetene”, a mai spus Dumitru Buzatu. Un alt obiectiv de maximã importantã pentru judetul Vaslui care va fi finalizat in acest an este sistemul integrat de mana – gement al deseurilor solide. Reabilitarea sistemului de alimentare cu apã, a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare din Vaslui, Barlad, Husi si Negresti este un alt obiectiv de investitii care se deruleazã si in anul 2015, cu finantare din bugetele de stat si local. Este vorba de lucrãri neeligibile in cadrul proiectului care se deruleazã de cãtre Aquavas, cu finantare prin Programul Operational Sectorial de Mediu.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>