class="single single-post postid-27340 single-format-standard">

Vrem casã, dar fãrã credit!

primacasa.686

În timp ce Guvernul pompeazã sume uriase în Programul “Prima Casã”, vasluienii sunt extrem de reticenti în accesarea creditelor. La începutul sãptãmânii, programul a mai primit o injectie financiarã de 400,5 milioane lei. Cu acesti bani, încã 5.000 de români pot accesa credite pentru achizitionarea de case. În prima jumãtate a acestui an, vasluienii au parafat doar 66 de garantii, ceea ce înseamnã 0,6% din totalul achizitiilor de imobile efectuate prin program.

Programul “Prima Casã” a primit încã o infuzie de capital semnificativã, astfel încât, pânã la sfârsitul anului 2014, încã 5.000 de potentiali beneficiari pot accesa credite. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii – Reprezentanta Vaslui precizeazã cã, pentru a rãspunde cererilor potentialilor beneficari, Guvernul României a aprobat, pe 21 octombrie 2014, hotãrârea pentru completarea normelor de implementare a programului “Prima Casã”. Conform hotãrârii, plafonul disponibil pânã la 31 decembrie 2014 pentru emiterea de garantii în cadrul programului, se majoreazã cu 400,5 milioane lei. “Solicitãrile de garantare ce au determinat majorarea plafonului programului “Prima Casã” cu încã 400,5 milioane de lei reprezintã recunoasterea succesului acestui program ca mecanism simplu, precum si impactul economic si social pe care acesta continuã sã îl genereaze în rândul românilor. Pentru institutia noastrã, gestionarea unui volum mare de contracte si de noi solicitãri de garantare constituie o validare a capacitãtii institutionale si a experientei acumulate în a derula eficient si transparent programe guvernamentale de largã adresabilitate”, a precizat Silvia Ciornei, directorul FNGCIMM. În perioada 2009 – 2014, institutia a acordat aproximativ 126.200 de garantii, valoarea finantãrilor sustinute fiind de circa 4,8 miliarde euro. Numai în anul 2014 pânã în prezent, numãrul de garantii acordate în cadrul programului “Prima Casã” fiind de aproximativ 20.500, cu un numãr de finantãri accesate în valoare de circa 736 milioane euro.

Vasluienii, codasi la credite

Vasluienii nu se înghesuit sã acceseze garantiile oferite prin Programul “Prima Casa”. Din cele 11.000 de garantii acordate în primele sase luni ale anului, la nivel national, Vasluiul a parafat doar 66. Tinerii cu vârsta între 26 si 35 de ani sunt cei mai interesati de program, valoarea medie a finantãrii accesate fiind de 38.300 euro. Ponderea jude- tului Vaslui în totalul achizitiilor de imobile parafate prin intermediul Programului “Prima Casã” este de numai 0,6%. În topul judetelor, în functie de numãrul de solicitãri primite, se gãsesc Municipiul Bucuresti cu 27,6% din total, judetul Cluj, cu 8,1%, judetul Ilfov, cu 7,1%, judetul Timis cu 5,8% si judetele Constanta, Brasov, Sibiu si Iasi, cu procente cuprinse între 3-5 %.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>